Donacije omogočajo našo neodvisnost, pomagajo pri sofinanciranju mednarodnih projektov in omogočajo delo na "tečnih, a potrebnih" projektih, za katere je sicer praktično nemogoče dobiti državna ali evropska sredstva (npr. ukvarjanje z inšpektorati, širjenje Zero Waste mreže občin, pralne plenice, plastične vrečke, divja odlagališča, itd.).


Nameni nam 0,5 % dohodnine

Obrazec za dodelitev 0,5 % dohodnine najdete na tej povezavi. Celoten postopek lahko izvedete tudi na portalu E-Davki, za kar po novem ni več potrebno digitalno potrdilo in je postopek tako na voljo vsem.


Doniraj

Poljuben prispevek lahko nakažete tudi direktno na račun:

Društvo Ekologi brez meja, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0201 0025 8264 309
SWIFT: LJBASI2X

namen: donacija
koda namena: CHAR
referenca: SI00 300

Pravne osebe prosimo, da:

  • prenesete, izpolnite in podpišete donatorsko pogodbo (PDFDOC),
  • dva izvoda podpisane pogodbe pošljete na naš naslov,
  • v najkrajšem možnem času vam bomo vrnili en izvod podpisane pogodbe z naše strani,
  • v pogodbi naveden znesek nakažete na naš račun.

Ekologi brez meja imamo status delovanja v javnem interesu. Pravne osebe lahko donacije uveljavljate kot davčno olajšavo do višine 0,3 % obdavčenega prihodka oz. največ do davčne osnove (po ZDDPO-2). Potrdilo o statusu delovanja v javnem interesu in statut vam na vašo željo tudi posredujemo.


SMS donacija

Uporabniki mobilnih omrežij A1, Telekoma Slovenije, Telemacha in T-2  lahko  prispevate prostovoljne prispevke in podarite sredstva s poslanim SMS na številko 1919  s ključno besedo OCISTIMO. Prejeli boste odgovor: "Zahvaljujemo se vam, da prispevate k cilju: Čisto za vedno" SMS sporočilo se vam bo zaračunalo po veljavnem ceniku navedenih družb. S poslanim sporočilom SMS boste uporabniki prispevali 1 €!  A1, Telekom Slovenije, Telemach, in T-2 se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.


Nakup v spletni trgovini Zelenci

Ob brskanju po virtualnih policah naše spletne trgovine Zelenci boste hitro opazili, da ponujamo izdelke, ki so trajni in nadomeščajo take za enkratno uporabo. Z nakupom izdelkov boste poenostavili in očistili svoj življenjski prostor, koristili okolju, saj pomagate zmanjševati količino odpadkov in podprli delovanje našega društva, ki si s svojim aktivnim delovanjem na področju okolja prizadeva za bolj čisti planet.