Zaglavje Podpri nas
Umetna inteligenca ne bo preprečila plastičnega onesnaževanja, lahko ga pa mi

Brez skrbi, ne prisegamo še na umetno inteligenco za reševanje realnih izzivov, zgolj vašo pozornost želimo pritegniti dobra dva tedna pred julijem brez plastike. Zdi se namreč, da še kar ne verjamemo čisto, da ima plastika za enkratno uporabo škodljive posledice na naše okolje in zdravje. Ekologi brez meja se izziva lotevamo na več frontah - s spodbujanjem rinfuze in ponovne uporabe, zagovarjanjem kavcijskega sistema in pomočjo vsem tistim, ki si nasploh prizadevajo za manj odpadkov. Vabljeni, da vsaj v svojem ožjem krogu za to poskrbite tudi vi. Saj veste - skupaj hitreje premikamo meje.

Novice
cover
Kavcijski sistem je korak v pravo smer

Ekologi brez meja v uvedbi kavcijskega sistem vidimo samo prednosti - več čiste zbrane plastične embalaže, večji deleži reciklirane plastike, manj onesnaževanja, manjši ogljični vtis in nižje stroške za občine.

Preberi več
GPT brez umetne inteligence

Medtem ko internet nori za Chat GPT-jem, GPT-4 in drugimi čarobnimi črnimi skrinjicami, si pri nas pod to kratico predstavljamo nekaj precej bolj razumljivega: Global Plastic Treaty.

Preberi več
Zmanjšaj, ponovno uporabi, napolni, ponovi

Reduce, reuse, refill, repeat je geslo letošnjega svetovnega dneva rinfuze, ki ga obeležujemo 16. junija. Tudi tokrat je cilj povezati na milijone ljudi po vsem svetu, ki si prizadevajo za preprečevanje onesnaževanja s plastiko.

Preberi več
Zero waste turizem: nad odpadke z dogodki in podatki

Začeli smo s skodelico kave na sončni terasi Knjižnice Radovljica, nadaljevali z okroglo mizo in predstavitvijo dobrih praks zmanjševanja odpadkov in stroškov prek uvajanja zero waste strategije, zaključili pa na Ribnem.

Preberi več
Čistilo v kozarec, slabo vest pa na odpad

Šoping brez slabe vesti. Torej takšen, kjer ne zapravimo veliko? Na katerega se odpravimo šele potem, ko smo poskrbeli za vse nujne službene in družinske opravke?

Preberi več
Aktualni dogodki
Ne spreglejte