Zaglavje Podpri nas
Ozavešča lahko vsak

Večkrat smo že povedali - vsi proizvajamo odpadke, zato smo vsi odgovorni, da preprečimo njihovo nastajanje in zmanjšamo količine. A to ni dovolj, saj mehurček ozaveščenih posameznikov še ne presega vseh tistih, ki nimajo znanja in informacij, in tistih, ki se na ohranjanje okolja požvižgajo. Zato je naša odgovornost tudi širjenje dobrih zgledov in praks. To še posebej spodbujamo ob okoljskih dnevih, ki jih je bilo pretekli mesec res veliko. Res veliko pa bo tudi prireditev, ki so letos podpisale zero waste zavezo, s tem pa prevzele odgovornost za ozaveščanje sodelujočih in vseh obiskovalcev, s čimer je učinek še toliko večji. Zavedati se moramo, da so ukrepi v dobrobit podnebja in okolja dobri za nas same, kot nam sporoča tokratna kolumnistka, dr. Jerneja Jug Jerše. In če v to prepričamo še koga iz kroga naših ljudi, bomo pripravljeni na velike spremembe.

Novice
cover
Do poletja deset prireditev z manj odpadki

S podpisom zero waste zaveze za Dan Evrope Ekologi brez meja napovedujemo pričetek sezone prireditev z manj odpadki, ki so del mreže Zero waste Slovenija.

Preberi več
Popravila v vsako slovensko vas

12. aprila je potekalo letno zero waste srečanje. Vsebine za opolnomočenje lokalnih skupnosti na poti do družbe z manj odpadki je letos dopolnila še mednarodna konferenca na temo popravil.

Preberi več
Uspešen program Hrana svoje mesto najde, količine zavržene hrane so se zmanjšale

Ekologi brez meja smo si v sodelovanju z Občino Škofja Loka in ob podpori Lidla Slovenija zadnji dve leti s programom Hrana svoje mesto najde prizadevali zmanjšati količine zavržene hrane.

Preberi več
Mladi si želijo še več alternativ hitri modi

Tudi letos smo 23. aprila oblekli rabljena oblačila in na družbenih omrežjih ustvarili več kot 100 objav, ki spodbujajo uporabo oblačil iz druge roke.

Preberi več
Osebno
Ukrepi v dobrobit podnebja in okolja so dobri za nas same

Podnebne spremembe in uničevanje okolja, ki ga med drugim povzroča tudi velika količina odpadkov, ogrožajo obstoj Evrope in sveta. Zato je ukrepanje nujno.

Preberi več
Ne spreglejte