Zaglavje Podpri nas
Spomladansko čiščenje

Pričenja se obdobje prevetritve domov in skrbi za našo naravo. Vabljeni k udeležbi na številnih lokalnih čistilnih akcijah, mi pa vas vabimo, da se nam pridružite pri digitalnemu čiščenju. Za prevetritev domov bomo poskrbeli na Festivalu ponovne uporabe, kjer vas bomo navdušili za zero waste čiščenje, uporabo predmetov in oblačil iz druge roke ter vam ponudili ideje, kam z uporabnimi predmeti, ki jih boste to pomlad izločili iz svojih omar. Na festivalu bomo gostili tudi tokratno kolumnistko, ki nam daje enega od povodov za naslednjo vseslovensko akcijo - Dan v rabljenih oblačilih. Tu bomo še posebej računali na sodelovanje organizacij, kot to že ves čas počnemo na poti do manj zavržene hrane in družbe brez odpadkov.

Novice
cover
Festival ponovne uporabe v Mariboru

V osredje bomo postavili zero waste način življenja, popravljali bomo elektronske predmete, kolesa in oblačila, si slednja izmenjevali in se navduševali nad izdelki z zgodbo in dolgo kilometrino.

Preberi več
Pridružite se najlažji čistilni akciji na svetu

Pomlad ni čas samo za tradicionalne čistilne akcije v naravi, temveč tudi čiščenje naših digitalnih smeti – to akcijo lahko opravimo kar v udobju domačega naslonjača, zato je za mnoge to najlažja čistilna akcija na svetu.

Preberi več
Prva dva gostinska ponudnika na poti do zero waste

Ekologi brez meja smo predstavili prvi dve restavraciji na poti do zero waste in ob tej priložnosti organizirali okroglo mizo o odpadkih v turizmu.

Preberi več
S konkretnimi ukrepi za manj zavržene hrane v javnih ustanovah

Ekologi brez meja, Lidl Slovenija in občina Škofja Loka nadaljujemo z izvedbo občinske iniciative za manj zavržene hrane Hrana svoje mesto najde. V drugi sezoni se na podlagi pridobljenih meritev osredotočamo na uvajanje ukrepov za manj zavržkov.

Preberi več
Osebno
Kako smo v 30 letih pokvarili simbiozo s tekstilom

Človek in tekstil sta nerazdružljiva že od nekdaj. Skozi zgodovino sta se razvijala eden ob drugem in tudi eden zaradi drugega. Torej se je človek razvil do te stopnje, kjer smo, tudi zaradi uporabe in razvoja tekstila.

Preberi več
Ne spreglejte