Zaglavje Podpri nas
Najpomembnejši teden v letu za odpadkarje

Pred nami je Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ko se bo pri nas vrtelo vse okrog naslovne teme - embalaže. Tudi tokratne Čist-e-novice so tako posvečene rdeči niti najpomembnejšega tedna v letu za nas. Pridružite se nam na zanimivih debatah in dogodkih, pomagajte nam pri vprašalniku na temo plastike za enkratno uporabo in vabljeni k branju zanimivih izsledkov raziskave o mikroplastiki v kozmetičnih izdelkih na našem trgu, ki jo je opravila naša praktikantka, srednješolka Brina. Da bo, kot pravi naša tokratna kolumnistka, letošnji ETZO imel tudi metuljev učinek.

Novice
cover
Pregledali smo 202 kozmetičnih izdelkov v Sloveniji - skoraj četrtina vsebuje mikroplastiko in sintetične polimere

Naša praktikantka Brina je obiskala pet trgovin in z aplikacijo preverila sestavine izdelkov, ki so bili naprodaj. Zobne paste, kreme, olja, ličila, šamponi, izdelki za nego dojenčkov ...

Preberi več
Nujno potrebujemo vaše izkušnje s terena

Ekologi brez meja raziskujemo, kako SUP direktiva deluje v praksi, zato vas vabimo k izpolnjevanju ankete o plastičnih izdelkih za enkratno uporabo.

Preberi več
Vozni red za Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Pridružite se nam na zanimivih dogodkih na temo embalaže, prireditev in plastike v Postojni, Kranju, Mariboru, na Vrhniki in v Celju.

Preberi več
Posvet: Zakaj odpadki na prireditvah še niso stvar preteklosti?

Na dogodku bomo predstavili rezultate analize ravnanja z odpadki na mariborskih prireditvah, smernice za izboljšanje stanja, v pogovoru z organizatorji zero waste prireditev pa bomo opozorili na dobre in slabe prakse organizatorjev ter sistemske pomanjkljivosti.

Preberi več
Osebno
Metuljev učinek Evropskega tedna zmanjševanje odpadkov

Prav je, da se pred začetkom ene od pomembnejših okoljskih iniciativ spomnimo, kje vse so priložnosti in možnosti za aktivnosti ter zakaj vsaka izmed njih šteje.

Preberi več
Ne spreglejte