30
Okt
2023

Posvet: Zakaj odpadki na prireditvah še niso stvar preteklosti?

Ekologi brez meja vas v sodelovanju z Mestno občino Maribor vabimo na zaključni posvet projekta Prireditve z manj odpadki. Posvet, ki je namenjen organizatorjem prireditev, odločevalcem, medijem in nevladnim organizacijam, bo potekal v času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, v sredo, 22. novembra, med 10. in 12. uro v Vetrinjcu BarCoda, Vetrinjska ulica 30, Maribor. 

Na dogodku bomo predstavili rezultate analize ravnanja z odpadki na mariborskih prireditvah, smernice za izboljšanje stanja, v pogovoru z organizatorji zero waste prireditev pa bomo opozorili na dobre in slabe prakse organizatorjev ter sistemske pomanjkljivosti. Predsednici društva Ekologi brez meja, Katji Sreš, se bodo za omizjem pridružili:

  • Ana Ponikvar, zelena koordinatorka ZPTM Brežice
  • Marko Pintarič, organizator Maratona treh src
  • Martin Počkar, vodja (Z)mešanega festivala
  • TBA, Art kamp

Na dogodku, kjer bo poskrbljeno za sladko pogostitev s kavo, bo čas tudi za debato z udeleženci, ki bodo imeli priložnost pokukati za zero waste šank Vetrinjca. Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije in omejenega števila mest pa so prijave obvezne prek obrazca na tej povezavi.

Prijava na posvet

Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor

Foto: Dejan Bulut

Posvet: Zakaj odpadki na prireditvah še niso stvar preteklosti?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...