Zaglavje Podpri nas
Okolje se tiče nas vseh, zato ga lahko obvarujemo le skupaj

Veste, kdaj nam bo uspelo? Takrat, ko bomo namesto prelaganja odgovornosti energijo usmerili v podajanje roke. Samo s sodelovanjem lahko dobre ideje postanejo še boljše in vsi mali uspehi motivacija za še bolj ambiciozne cilje. Zato tokrat na piedestal postavljamo sodelovanje - s trgovci, z znanstveniki, turizmom, občinami. Prav eno od njih, kjer zero waste ideje vedno bolj cvetijo, zastopa naš tokratni kolumnist, Tine Radinja.

Novice
cover
Hrana svoje mesto najde

Ekologi brez meja v sodelovanju z Lidlom Slovenija pričenjamo aktivnosti za celostno preprečevanje in zmanjševanje količin zavržene hrane na ravni lokalnih skupnosti. Za sodelovanje v pilotnem projektu Hrana svoje mesto najde je bila izbrana občina Škofja Loka.

Preberi več
Sava najbolj onesnažena z mikroplastiko, razkriva projekt Pirati plastike, ki vstopa v drugo fazo vzorčenja

Pričenja se jesenski del evropskega projekta skupnostne znanosti Pirati plastike - Dajmo Evropa!, v katerem bodo tudi tokrat k pridobivanju pomembnih podatkov o onesnaženosti slovenskih vodotokov z makro- in mikroplastiko prispevali učenci in dijaki 50 osnovnih in srednjih šol.

Preberi več
Sadovi Zero waste Svečane trgatve Stare trte: 45 kg grozdja in manj kot kilogram mešanih komunalnih odpadkov

Prvo oktobrsko nedeljo smo Ekologi brez meja in Zavod za turizem Maribor uresničili vse načrtovane ukrepe, s katerimi je Svečana trgatev Stare trte pridobila naziv Zero waste prireditev.

Preberi več
Razširjena odgovornost — kaj sploh je in kakšne spremembe se nam obetajo?

Razširjena, podaljšana ali uradno proizvajalčeva razširjena odgovornost (PRO) je eden ključnih konceptov modernega upravljanja z odpadki in viri. Po skoraj desetletju prepiranja se nam končno obeta konkretna posodobitev. A za kaj sploh gre?

Preberi več
Osebno
Povežimo in aktivirajmo

Govoriti je pomembno. A le akcija probleme zares reši. Zato mora biti naše ravnanje vedno naravnano za akcijo, ki sledi skupni debati in razmisleku.

Preberi več
Ne spreglejte