Zaglavje Podpri nas
Od malih korakov do sistemskih sprememb

To, da smo Ekologi brez meja zagovorniki načela ‘pometi pred svojim pragom’ in malih korakov, že veste, morda pa še ne veste, da si prizadevamo tudi za sistemske spremembe. Odslej še bolj zavzeto, saj bomo z novim projektom okrepili sodelovanje z občinami. Manj odpadne plastike za enkratno uporabo je tema revizije direktive EU, ki jo pozorno spremljamo, plastika pa je tudi v ospredju naših sodelovanj z organizatorji prireditev. Zakaj? Zato, da čistilne in akcije skupnostne znanosti kot prihajajoča sobotna morda res nekoč ne bodo več potrebne.

Novice
cover
Iz Strunjana do Barbadosa - očistimo svet v enem dnevu

Tretja sobota v septembru je že leta posvečena čiščenju obal. Tudi letos bo v Sloveniji 16. septembra potekala akcija Čista obala, ki se ji seveda pridružujemo tudi Ekologi brez meja.

Preberi več
Zero waste niso le odpadki

Od maja, ko smo nazadnje pisali o prireditvah na poti do zero waste, se je zgodilo veliko, še več pa se bo moralo spremeniti.

Preberi več
Komu se je utrgalo?

Zgodilo se je pričakovano. Na družbenih omrežjih je še več nejevolje, za kar so tokrat krivi plastični zamaški oz. bolje rečeno proizvajalci, ki so poskrbeli, da se jih zlahka več ne da odstraniti.

Preberi več
Nov zagon za več ponovne uporabe v slovenskih občinah

Občine imajo moč, ki sega najdlje, saj lahko s spremembami lokalnih predpisov popolnoma predrugačijo navade svojih občanov.

Preberi več
Uredba o embalaži in odpadni embalaži - prihajajoči pestri ukrepi

Revizija direktive EU o embalaži in odpadni embalaži (PPWR) predstavlja krasno priložnost za boj proti enemu največjih virov onesnaževanja s plastiko v Evropi – odpadni embalaži.

Preberi več
Osebno
Zelena straža - častna straža

V Brežicah, ki se ponašajo s platinastim znakom Zelene sheme slovenskega turizma, smo letos še nadgradili naša prizadevanja na poti k (še bolj) zeleni destinaciji, prevzeli vajeti v svoje roke in se odločili, da gremo korak dlje od besed.

Preberi več
Ne spreglejte