Avtor: Urša Zgojznik, dne 13. september 2012, 21:09
Ljubljana, 15. februar – Na Ptuju med kurenti se v naslednjih treh dneh zopet obeta nepozabna fešta brez odpadkov. Eko-koncept, storitev najema in pranja kozarcev, prihaja na Kurentanc! Bo v dobri družbi, saj letošnji Kurentanc ponuja prvovrsten izbor mednarodno uveljavljenih glasbenih izvajalcev, perspektivne lokalne glasbenike, izbor najboljših individualnih in skupinskih mask, krofe in legendarno kislo župo. 


KURENT                                                                  

Kako Eko-koncept deluje? Vsak obiskovalec prireditve bo ob prihodu za kavcijo 1 EUR dobil v uporabo plastični kozarček, ki ga bo ob ponovnem naročilu pijače samo zamenjal, po uporabi vrnil, mi pa bomo poskrbeli za pranje. Tudi svoj evro bo dobil nazaj, za vsak nov kozarček pa bo plačal 1 EUR, tako da bo na koncu dobil nazaj toliko, kot je vplačal – pod pogojem, da bodo kozarci v dostojnem stanju. Po pranju bodo vsi plastični kozarčki ponovno uporabljeni na novih prireditvah, za kar bo poskrbel Eko-koncept. 

ekokoncept_banner_300x250

 

Tako bomo za 90 % zmanjšali količino odpadkov po prireditvi in dokazali, da skrbimo za okolje tudi med zabavo. In da to sploh ni težko. Organizator prireditve prav tako že več let skrbi, da se vsi odpadki na prireditvi odložijo v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.Ključni cilj projekta Eko-koncept je zmanjševanje količine odpadkov na javnih prireditvah, zato razvijamo premično pralnico plastičnih kozarčkov za večkratno uporabo, ki bo potovala po vseh večjih prireditvah po Sloveniji in tako pomembno prispevala k zmanjšanju količine odvržene plastike.


Več o Eko-konceptu: 

http://ebm.si/p/eko-koncept/

Več o prireditvi: 
https://www.facebook.com/events/224668134283042/
www.kurentanc.si