Objavljeno dne

Bazeni energije, ki jih od leta 2000 v sodelovanju s Termami Ptuj organizira Klub ptujskih študentov, so eden najbolj množičnih poletnih zabavnih dogodkov za mlade v regiji. Tudi letošnji se bodo odvijali v Termah Ptuj, in sicer 6. in 7. julija. Sproščenost, zabava in aktivno preživljanje prostega časa tradicionalno zaznamujejo to prireditev, tudi letos pa se poleg vsega obeta še fešta brez odpadkov. V goste ponovno prihaja Eko-koncept!

Bazeni_energije_telop

Bazeni energije so po besedah organizatorjev največji "pool party" v Sloveniji in bodo ponudili celodnevne atraktivne animacije v vodi in ob njej, kopanje, sonce, obilico adrenalinskega športa in rekreativnih dejavnosti, igre, spuščanje po največjih toboganih v Sloveniji, glasbo mednarodno znanih izvajalcev (Michael Mind Project, Jon Medina, Denis The Menace, Elvis Jackson …), ples in adrenalinske preizkušnje (jadranje v bazenu, potapljanje, nogomet na milnici, skoke s 5-metrske skakalnice). Letošnji dogodek bosta posebej zaznamovala DJ-a Ian Carey (ZDA) in BELTEK.

ekokoncept_banner_300x250

Da pa se zabava ne bo končala s kupi odpadkov, se bomo trudili Ekologi brez meja, saj bomo prisotni storitvami projekta Eko-koncept. Vsak obiskovalec prireditve ob prihodu za kavcijo 1 EUR dobi v uporabo plastični kozarček, ki ga bo ob ponovnem naročilu pijače samo zamenjal, po uporabi vrnil, mi pa bomo poskrbeli za pranje. Tudi svoj evro bo dobil nazaj, za vsak nov kozarček pa bo plačal 1 EUR, tako da bo na koncu dobil nazaj toliko, kot je vplačal – pod pogojem, da bodo kozarci v dostojnem stanju. Po pranju bodo vsi plastični kozarčki ponovno uporabljeni na novih prireditvah, za kar bo poskrbel Eko-koncept. Tako bomo za 90 % zmanjšali količino odpadkov po prireditvi in dokazali, da skrbimo za okolje tudi med zabavo. In da to sploh ni težko. Organizator prireditve prav tako že več let skrbi, da se vsi odpadki na prireditvi odložijo v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

Več informacij o prireditvi: http://www.bazenienergije.com/