Avtor: Katja Sreš, dne 13. february 2023, 14:02

Lani smo s podporo podjetja Hofer zagnali serijo ozaveščevalnih video vsebin na temo plastike. Polčasu našega 6-mesečnega ozaveščevalnega načrta pritičeta refleksija in pogled naprej.

Na našem YouTube kanalu lahko od preteklega novembra mesečno spremljate 10-20 minutne (po)govore o plastiki z različnih zornih kotov. Kot se je za lanski Evropski teden zmanjševanja odpadkov na temo tekstila, ki predstavlja naš videografski začetek, spodobilo, smo se najprej posvetili povezavi med plastiko in modno industrijo. Decembra smo tudi mi v ospredje postavili nakupovanje in se posvetili brezembalažnim alternativam. Ob januarskem dnevu izobraževanja o okolju pa smo pod drobnogled vzeli vpliv kemikalij in (mikro)plastike na naše zdravje.

Poglobljene YouTube vsebine mesečno dopolnjujemo s konkretnimi in preprostimi nasveti za zmanjšanje vpliva plastike na okolje in ljudi. Odkar se nam je pridružila naša kreativna moč Ema, so te Instagram vsebine še bolj dodelane in zabavne, da jih je preprosto treba spremljati in preizkusiti. 

Naslednje tri mesece bomo do Dneva Zemlje obdelali še različne vrste plastike, se posvetili recikliranju in seriji s kavcijskim sistemom dodali piko na i. Glede na to da bo tema letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov embalaža, že razmišljamo, da bi z našo video potjo nadaljevali. Pri tem nas lahko z ogledi in sledenjem na naših kanalih motivirate tudi vi. Še posebej dobrodošla bo informacija, če vsebine koristijo vašemu izobraževalnemu/ozaveščevalnemu delu in ideje za nadaljnje teme - najbolje, če jih pustite kar v komentarjih na naših družbenih omrežjih, da prepričamo algoritme, da so naše vsebine bolj pomembne od rumenih novic, tračarskih naslovov in nesmiselnih vsebin, ki ne prispevajo h kakovosti naših življenj.