Objavljeno dne

Ljubljana, 4. julij - Lanski prostovoljski projekt urejanja zelenjavnih vrtov skupaj z varovanci zapora na Povšetovi se je izkazal za zelo učinkovitega, zato bo letos ponovljen. Zopet vabimo vse dela željne prostovoljce, da se nam pridružijo! Velika prostovoljska delovna akcija urejanja zelenjavnega vrta znotraj Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana bo potekala 11. julija 2012 od 7.30 ure dalje.

 

Projekt Vrt na Povšetovi je skupni projekt Zavoda Voluntariat, Ekologov brez meja in Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana (ZPKZL) in poteka že drugo leto zapored. Lansko leto smo v izjemno uspešni avgustovski akciji oživili zapuščene vrtove na Povšetovi, ki so jih v preteklosti obdelovali varovanci zapora in katerih pridelek se je nekdaj uporabljal v zaporniški kuhinji.

 

povsetova1 povsetova2

 

Utrinki z lanske akcije - avgust 2011 

 

V letošnjem letu se projekt nadaljuje s podporo in donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. Razširjen vrt ponuja možnost vključitve novih prostovoljcev, ki skupaj z varovanci zapora sodelujejo v rednih tedenskih vrtnarjenjih in delavnicah permakulture pod vodstvom strokovnjakinje Mirjam Kopše. Projekt ponuja priložnost za druženje  prostovoljcev in varovancev Zavoda ter s tem lažjo resocializacijo in reintegracijo varovancev zavoda v družbo po odsluženi zaporni kazni, razvija model dobre prakse in promovira hortikulturno terapijo  v ustanovah zaprtega tipa v Sloveniji kot orodja za krepitev kompetenc in izobraževanja varovancev.

 

V sredo, 11. julija 2012, organiziramo večjo prostovoljsko delovno akcijo, ki bo razdeljena na dva dela:

 

- od 7.30 ure do 11. ure bo potekala prostovoljska delavna akcija urejanja zelenjavnega vrta, v kateri bodo sodelovali zunanji prostovoljci in varovanci zavoda.

 

- od 11.30 ure do 13. ure  bo potekal uradni predstavitveni dogodek projekta  Vrt na Povšetovi, kjer bomo širši javnosti, uradnim gostom in medijem podrobneje predstavili projekt.

 

Predstavitvi bo sledil piknik z druženjem. Prostovoljci morajo s seboj prinesti primerno delovno obutev, za pokrivala, zaščitno opremo, hrano in pijačo pa bo poskrbljeno. 

 

Če bi želeli sodelovati na prostovoljski akciji, se prijavite na programi@zavod-voluntariat.si

Se vidimo!

); ; .'''+x[0]+'>');

.