Objavljeno dne 22. september 2012, 09:09

Evropska komisija je pred nedavnim zagnala kampanjo o osveščanju glede učinkovitega ravnanja z viri. Del kampanje je videospot, v katerem pojoče nakupovalne vrečke svoje lastnike opozarjajo, naj ob nakupovanju mislijo na planet. Kampanja Prebujena generacija, ki je zamišljena kot nekakšen alarm sedanji generaciji in je del kažipota k Evropi, gospodarni z viri, o katerem smo pisali v prejšnji izdaji. Namen kampanje je spodbuditi potrošnike, naj gospodarno ravnanje z viri postane vsakdanja navada, kot na primer umivanje zob.

 

 

 

GAGA_ikone

 

Ob zagonu kampanje so na sedežu komisije v Bruslju predstavili videospot, v katerem nastopajo nakupovalne vrečke, ki svoje lastnike ob igranju na kitaro in petju opozarjajo na vpliv njihovih navad na stanje planeta. Pojoče nakupovalne vrečke naj bi ljudi nasmejale, hkrati pa nas bodo opominjale na pomembnost premišljenega nakupovanja. Spot si je mogoče ogledati na spletni povezavi:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Vw-Upkkp4m8.

 

davidingrid

 

Komisija je v okviru kampanje pripravila tudi priročnik, ki podrobneje razlaga, kaj je učinkovita raba virov, kaj storiti z različnimi naravnimi viri ter kako reciklirati oblačila, čevlje in celo darila.

 

V kažipotu, predstavljenem septembra, je komisija začrtala, kako do leta 2050 zagotoviti konkurenčnost in rast Evrope, ki bo temeljila na vzdržni rabi virov.

 

Več lahko preberete na: http://www.generationawake.eu/sl

 

 

); ; .'''+x[0]+'>');

.