Avtor: Katja Sreš, dne 17. august 2021, 14:08

Dejstvo je, da ima tekstilna industrija v vseh svojih fazah velik vpliv na okolje in ljudi. Edina rešitev iz začaranega kroga hitre mode je podaljševanje življenjske dobe oblačil. Zato smo v sklopu projekta Obleka naredi človeka letos spomladi organizirali Dan v rabljenih oblačilih, ob menjavi sezone pa vas ponovno izzivamo in vabimo k sodelovanju.

Tudi tokrat je namen akcije izpostavljaje pomena ponovne uporabe, obenem pa želimo z vašo pomočjo pokazati, da so rabljena oblačila neskončen vir kreativnosti za vsak življenjski slog.

S sodelovanjem do profesionalnega fotografiranja

Do 6. septembra sestavite svoj najljubši in najbolj kreativen styling z rabljenimi oblačili (podedovana, second-hand, predelana ...). Opis in fotografije nam pošljite prek obrazca na tej povezavi. Organizatorji bomo izbrali 10 najbolj kreativnih stylingov in avtorje nagradili s profesionalnim fotografiranjem. Fotografije bomo na ogled postavili na spletni razstavi, seveda pa jih za lastno uporabo prejmejo tudi avtorji.

Gotovo se tudi v tvoji omari skriva kakšno res kul rabljeno oblačilo - iz druge roke, popravljeno, predelano ipd. 👗👕...

Posted by Obleka naredi človeka on Thursday, August 12, 2021

Epilog prvega slovenskega Dneva v rabljenih oblačilih

To priliko pa naj izkoristimo tudi za zahvalo vsem vam, ki ste podprli prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih. Pozitivni zgledi štejejo in premikajo meje!

Spomladi ste se nam pridružili in skupaj z nami izpljali prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih 👕👖👗. 🤝Sodelovalo je več kot 48 organizacij iz vse Slovenije, med njimi so bila podjetja, fakultete, občine, osnovne šole, nevladne organizacije ... (seznam vseh je še vedno objavljen na naši spletni strani www.oblekanaredicloveka.si). Z vašo pomočjo in podporo medijev smo zagotovo dosegli vsaj 10 % Slovenk in Slovencev 💪 In če bi se nas vsaj toliko res večkrat odločilo za nakup ali uporablo rabljenega oblačila namesto novega (predvesm takega od ponudnikov hitre mode), bi se količina odpadnega tekstila v Sloveniji zagotovo znižala 〽️. ⁉️Kaj pravite? Nadaljujemo z našim delom in naredimo čez nekaj let podobno raziskavo pa vidimo, če je kaj pomagalo? #DanVRabljenihOblačilih #OblekaNarediČloveka #TrajnostnaModa #EtičniPotrošnik #OdgovorniUporabnik #acfslovenija

Posted by Obleka naredi človeka on Sunday, August 15, 2021