Objavljeno dne
Zero Waste Europe je objavil zanimiv video natečaj 'Power of Compost', s katerim vabijo vse, ki kompostirate, da jim pošljete video ali animacije o svojih kompostnih projektih ali o kompostiranju na splošno in se potegujete za eno od nagrad.
 
Rok natečaja se izteče 1. novembra 2015, vaši posnetki pa se lahko potegujejo v treh kategorijah. V vsaki kategoriji bo zmagovalni izdelek prejel 500 € nagrade:
 
1. Nagrada za skupnostne rešitve: v tej kategoriji iščejo najboljšo rešitev kompostiranja za skupnosti, kot so soseske, ali sodelovanja z lokalnimi kompostarnami, ki zbirajo odpadke iz gospodinjstev, ali pa samo razmišljate o rešitvah kompostiranja za skupnosti.
 
2. Nagrada za ustvarjalno kompostiranje: v tej kategoriji bo izbrana najbolj ustvarjalna rešitev kompostiranja, inovativni in nenavadni načini kompostiranja, kot tudi ustvarjalni načini promocije kompostiranja organskih odpadkov.
 
3. Nagrada za izobraževanje o kompostiranju: V tej kategoriji iščejo najučinkovitejše in navdihujoče izobraževalne videe o kompostu. Lahko gre za prednosti uporabe komposta, lahko o tem, kako pričeti projekt kompostiranja, ali karkoli drugega – le da gre za izobraževanje in kompostiranje.
 
Pravila natečaja in več informacij najdete tukaj.
 
CompostCompetition