Objavljeno dne

Ko vstopamo v novo leto, radi delamo obračune za nazaj in si postavljamo nove cilje za prihodnost. Polni smo seveda tudi obljub, ki jih dajemo sebi in drugim. Več kot bo obljub, več bo potem konec leta dela z obračuni, zato le previdno in po pameti!

 

Za Ekologe brez meja je značilno, da se manj ukvarjamo s preteklostjo in smo bolj osredotočeni na sedanjost in prihodnost. Seveda pa se tudi obračunov lotimo zelo resno, predvsem z namenom, da se iz opravljenega dela naučimo kaj novega za prihodnost. Eden od načrtov za prihodnje leto je tudi okrepitev članskih in prostovoljskih vrst. Tako člani kot prostovoljci so izjemno pomemben člen v delovanju vsakega društva – eni ga podpirajo s konkretno opravljenim delom, drugi pa s plačilom članarine omilijo večni boj za preživetje.

 

Za prostovoljce bo pomembna informacija, da smo se vpisali v Vpisnik (register) prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom. Vsak član, ki letno opravi 40 ur prostovoljskega dela, je v naslednjem koledarskem letu oproščen plačila članarine. Prostovoljci so v delo društva vključeni na dogodkih, ki jih organiziramo redno (Tekstilnica – izmenjave rabljenih oblačil) ali pa po potrebi – pomoč pri organizaciji drugih dogodkov in konferenc, prevajanju, pisanju člankov itd. Pripravili smo tudi anketni vprašalnik za vse tiste, ki bi želeli postati del naše prostovoljske mreže. Vanj boste vpisali svoja znanja, spretnosti in želje, da vas lahko vključimo na tista področja, za katera ste najbolje usposobljeni in vas tudi najbolj zanimajo.

 

 Prostovoljke ZWE AGM 2016

Pridružite se nam na poti do sveta brez odpadkov (foto: Maša Kores)

 

Za bodoče člane pa je novost ta, da uvajamo enotno članarino 30 evrov za koledarsko leto, a istočasno razširjamo nabor ugodnosti. Po novem ima vsak član, ki poravna članarino do konca januarja 2017, pravico do brezplačnih obiskov vseh izmenjav rabljenih oblačil Tekstilnica v letu 2017! Seveda se lahko včlanite tudi kasneje, vendar bo na voljo sorazmerno manjše število brezplačnih obiskov izmenjav. 

 

Pristopno izjavo lahko izpolnite tukaj

 

Pridružite se nam na poti do sveta brez odpadkov!

 

Piše: Helena Nieboer