Objavljeno dne 14. september 2012, 10:09

Ljubljana, 10. avgust - V četrtek, 21.7.2011, je potekalo prvo veliko srečanje prostovoljcev v sklopu priprav na vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012.

Po uvodnem nagovoru lanskoletne organizacijske ekipe so se udeleženci porazdelili po delovnih skupinah, ki bodo v času akcije vodile delo na več področjih. Skupine smo malo v šali poimenovali:

  • Glavni na vasi – prostovoljci in prostovoljke, ki bodo skrbeli za koordinacijo na občinski ravni;
  • Lovci na odpadke – prostovoljci in prostovoljke, ki bodo odgovorni za iskanje in popis divjih odlagališč;
  • Čisti kričači – prostovoljci in prostovoljke, ki bodo skrbeli za stike z javnostmi in zunanjo komunikacijo;
  • Glavno da se dogaja – prostovoljci in prostovoljke, ki bodo skrbeli za organizacijo spremljevalnih dogodkov;
  • Abstraktorji  – prostovoljci in prostovoljke z znanjem na področju informatike in modernih tehnologij;
  • Kofetkarji – prostovoljci in prostovoljke, ki bodo skrbeli za iskanje pokroviteljev.

srecanje_prostovoljcev_julij

 

 

Foto: Žiga Šmidovnik


Sestanka se je udeležilo več kot 60 prostovoljcev. Vzdušje je bilo odlično, dvorana se je napolnila s pozitivno energijo in tudi vznemirjenostjo pred začetkom priprav na projekt Očistimo Slovenijo 2012.

Za tiste, ki se uvodnega srečanje niste udeležili, ni še nič zamujenega! :) V začetku jeseni bomo pripravili drugo srečanje, kjer bomo nadaljevali s pripravami na akcijo Očistimo Slovenijo 2012. Ker gre za organizacijsko izjemno obsežen projekt, bo prav vsaka pomoč dobrodošla! Posamezne skupine so sicer že počasi začele z delom, zato zainteresirane naprošamo, da nam pišete.

 

Namen projekta Očistimo Slovenijo 2012 ni samo čiščenje divjih odlagališč, temveč povezati in spoznati posameznike in posameznice, ki jim je mar do okolja, v katerem živijo.

 

Pobuda Očistimo Slovenijo v enem dnevu! je nastala z željo spremeniti miselnost ljudi, da ni vse brezupno in da se lahko s skupnimi močmi in pozitivno energijo naredi veliko dobrega tako za okolje kot tudi za ljudi. V tem duhu – prebujanja in oživljanja povezanosti ljudi – bo potekal projekt Očistimo Slovenijo 2012.

 

Vabimo vas torej, da se nam pridružite in da skupaj sooblikujemo projekt, ki je dobil mednarodne razsežnosti, saj se bo velike čistilne akcije leta 2012 udeležilo veliko držav po vsem svetu.

Ob tej priložnosti bi se želeli še enkrat zahvaliti vsem, ki ste se odzvali na naše povabilo, za pomoč, ki ste jo pripravljeni ponuditi. S skupnimi močmi bomo naredili ponovno nekaj izjemnega!

V nestrpnem pričakovanju našega naslednjega srečanja vas v društvu Ekologi brez meja lepo pozdravljamo!