Avtor: Barbara Kirn, dne 23. may 2022, 15:05

Zelenci se v prihodnjih tednih predstavljamo na treh dogodkih. Na vse bomo s sabo prinesli naše izdelke, ki jih boste lahko videli v živo, ali pa samo poklepetali o različnih nasvetih za dom z manj odpadki

  • Pričnemo 25. maja v Kranju s Festivalom ponovne uporabe. Ker dogodek organiziramo Ekologi brez meja, tam pa seveda ne smemo manjkati tudi Zelenci. Na dogodku boste poleg nakupa naših izdelkov lahko tudi brezplačno servisirali manjše gospodinjske aparate in kolesa, si izposodili različne stvari, kupili zaklade ponovne uporabe in občudovali ‘preloved’ stylinge.
  • Tri dni kasneje, v soboto, 28. maja, se vidimo v Ljubljani. Odzvali smo se prijaznemu vabilu suparjev Bananaway, ki med supanjem redno čistijo naše reke. Dogodek 100 supov na Ljubljanici so letos nadgradili s Tržnico boljše prihodnosti planeta, kjer bomo prikazali, kako se da z majhnimi odločitvami zmanjšati količino odpadkov v gospodinjstvu in dodati svoj del k lepšemu jutri.
  • 4. junija pa nas bo pot vodila v Novo Gorico. Žurnalov Festival za ljubitelje živali je tokrat v znamenju odgovornega skrbništva živali. Na dogodku bodo otroci v živo spoznali številne živali, se naučili pravilnega obnašanja do živali, na sporedu pa bo cel kup spremljevalnih aktivnosti, katerih del bomo tudi Zelenci.