Objavljeno dne 22. september 2012, 10:09

Pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami 36 nevladnih organizacij, združenih v mrežo Plan B za Slovenijo - Pobuda za trajnostni razvoj, katere član je tudi društvo Ekologi brez meja, poziva politične stranke k skupnemu delovanju za uresničenje tretjega razvojnega podviga.

 

V zgoščeni obliki »Plan B za Slovenijo 3.0: Manifest za uresničenje tretjega razvojnega projekta« povzema opis stanja na petnajstih aktualnih področjih trajnostnega razvoja in predlaga najpomembnejše ukrepe mandata 2012-2015. Z njimi lahko stranke Sloveniji omogočijo prehod v nizkoogljično družbo in zagotovijo dolgoročno razvojno uspešnost.

 

Hkrati organizacije predlagajo političnim strankam sprejetje Zaveze za uresničenje tretjega razvojnega podviga Slovenije. Namen zaveze je združiti moči pri zaščiti temeljnih potencialov kakovostnega življenja v Sloveniji. Zaveza zato ne posega v konkretne politične vsebine in podpisnikom omogoča avtonomno in suvereno razvijanje politik v skladu z lastnimi vrednotami.

 

Do tega trenutka so zavezo podpisale naslednje stranke: Stranka za trajnostni razvoj, Liberalna demokracija Slovenije, Stranka mladih - Zeleni Evrope, ZARES in Slovenska nacionalna stranka.

 

Na podlagi manifesta bodo v tem tednu partnerji mreže Plan B za Slovenijo ocenili programe strank za naslednje mandatno obdobje.

 

Več lahko preberete na spletni strani:

http://www.planbzaslovenijo.si/novice/za-drzbo-uresnicenih-priloznosti

http://www.planbzaslovenijo.si/upload/manifest/manifest-za-druzbo-uresnicenih-priloznosti

 

 

 

); ; .'''+x[0]+'>');

.