23
Apr
2015

Veliki premiki v Velikem jabolku

New York, ki je z 8,5 milijona prebivalci največje mesto v ZDA, je Dan Zemlje obeležilo z javno zavezo, da bo do leta 2030 zmanjšalo količine ostankov odpadkov za 90 odstotkov in s tem občutno znižalo svoj vpliv na okolje.

NY
Slika: http://www.nyhabitat.com

Zero Waste načrt vključuje celovit program recikliranja, spodbude na področju preprečevanja odpadkov in podporo Mestnemu svetu pri prizadevanjih za znižanje porabe nakupovalnih plastičnih vrečk. Načrt, ki so ga poimenovali OneNYC, je predstavil Bill de Blasio, župan mesta New York. Zastavljeni cilji so v globalnem merilu izjemno pomembni: gre za največje mesto na zahodni polobli, količino ostankov odpadkov bodo znižali za več kot 3 milijone ton.

Mesto je odpadke desetletja odvažalo v Južno Karolino, Virginijo, New Jersey, Pensilvanijo ali na podeželje New Yorka. Z načrtom bodo ukinili skoraj vse prevoze, ki mesto trenutno stanejo preko 350 mio usd letno. Količine ostankov odpadkov so zaradi recikliranja od leta 2005 padle za 14 %. In prav spodbujanje recikliranja je ključni del njihovega Zero Waste načrta.

Cel članek: APNewsBreak: NY aims to cut waste by 90 percent by 2030

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...