Ambasadorji

Ana Praznik

Radijska voditeljica
Da bom zbirala star papir je bila moja novoletna zaobljuba, ki bo z akcijo Star papir za novo upanje dobila nove dimenzije in smisel. Zbiranje starega papirja vzame malo časa in nas lahko opogumi, da se lotimo tudi drugih aktivnosti v smeri varovanja in ohranjanja okolja. Zato sem za!

Andrej Težak - Tešky

Komik
Verjmem v ekologijo in si želim, da bi ljudje bili bolj ekološko osveščeni. Doma skrbno ločujem in zahtevam enako od staršev, sestre in sosedov. Podpiram projekte Ekologov brez meja, ker počnejo točno to, kar bi tudi sam počel, če bi le dan imel še nekaj ur več. Ko bom le lahko, bom zraven, pa naj bo čiščenje gozdov, rek ali recikliranje odpadkov.

Eva Kobe

Novinarka
Če v množici informacij sama ne poiščem dobrih in koristnih, je, kot da jih ne bi bilo. Če iz morja smeti, ki prekrivajo že tretjino našega planeta, ne zbiramo in ponovno uporabimo dobrih in koristnih odpadkov, naša prihodnost ne bo prav lepa. Zato... jaz zbiram!

Desa Muck

Pisateljica
Sem deklica mlada vesela, sem mlado slovensko dekle.
Okolje bi čisto želela, a sami mi to ne uspe,
ker papir sem zbirat začela, vas prosim: pridružite se!

Lara Jankovič

Igralka
Ker nam je mar.
Ker nam je mar za naravo.
Ker nam je mar za ljudi, za sočloveka.
Ker vedno, ko nekaj vzameš je prav, da tudi daš nazaj.
Ker je prav, da spoštuješ naravo, če želiš, da ona spoštuje tebe.
Enako velja za sočloveka.
Zato smo ZA akcijo.
Ker se tega zavedamo.

Mitja Petkovšek

Atlet
Malenkosti so pomembne na poti do zmage. In vsaka točka šteje. Tako kot šteje vsak list zbranega papirja. JAZ ZBIRAM!

Regina

Pevka
Nič ni samoumevno in tega se premalo zavedamo. Čutim odgovornost za naravo in osrečuje me dejstvo, da lahko naredim nekaj, kar koristi naravi in s tem nam vsem. Jaz zbiram!

Štefko Bratkovič

Radijski voditelj
Z našo družino že leta zbiramo star papir. S svojima hčerama to počnemo že od vrtca dalje, redno se udeležujemo tudi zbiralnih akcij v šoli. Zavedamo se, da je naravo treba ohranjati. Zbiranje papirja predstavlja lep zgled in možnost, da k temu spodbudim širši krog ljudi. Zato se z veseljem udeležujem in podpiram akcijo Star papir za novo upanje!

TABU

Glasbena skupina

Zlatko

Reper
Gledam svoja posla,
za druge se ne sekiram...
Da svet ostane lep,
JAZ ZBIRAM!
Zbiraj še ti, zase, za vse ljudi!