Organizator projekta in glavni partner

Društvo Ekologi brez meja

Društvo Ekologi brez meja združuje entuziastične aktiviste s področja varstva okolja. Je neprofitno združenje, ki si prizadeva izboljšati stanje okolja s poudarkom na področju ravnanja z odpadki. To dosega s spodbujanjem sodelovanja ter aktivacije posameznikov in organizacij v njihovem lokalnem okolju.

Spletna stran: www.ekologibrezmeja.si


Podjetje Dinos

Podjetje Dinos d. d. z več kot 60 letno tradicijo se ukvarja z zbiranjem in predelavo tako kovinskih kot nekovinskih ostankov in odpadkov. S svojim ekološko usmerjenim in družbeno odgovornim delovanjem pomaga ohranjati naravo v Sloveniji in širši evropski regiji. Vizija podjetja je postati najvplivnejše in donosno, ekološko usmerjeno podjetje v Sloveniji, ki svojim partnerjem zagotavlja celovito storitev ravnanja z odpadki.

Spletna stran: www.dinos.si


Posebni partnerji

Agencija New Moment Y&R

New Moment Y&R je agencija kreativnih, ustvarjalnih, dostopnih, butičnih, izkušenih in radovednih mislecev. Ustanovitelj in idejni vodja agencije je Dragan Sakan (1940 – 2010), legenda in guru kreativne industrije, ki jih še vedno navdihuje. Gre za agencijo polnega servisa. Moč presegati okvirje črpajo tudi iz mreže agencij New Moment, ki obsega 9 držav, 10 agencij, več kot 200 zaposlenih in je strateško povezana z mednarodno agencijsko mrežo Young & Rubicam. Zato je njihov moto love local, think regional, act global. Kot poslanstvo si štejejo tudi podporo projektom, ki so usmerjeni v dobrodelnost, okoljsko ozaveščenost in zdrav način življenja.

Kontakt: info@newmoment.si


3R iniciativa

3R iniciativa spreminja navade pri posameznikih in pridruženih podjetjih. Zmanjšuje količino odpadkov in stroške ter vlaga v trajnostni razvoj delovnih mest za težje zaposljive. S 3R postajami spodbuja ponovno uporabo različnih materialov: časopisnega in pisarniškega papirja, oblačil, igrač in tonerjev za izdelavo novih produktov, kot je npr. celulozna izolacija. 3R iniciativa aktivno pomaga OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

Kontakt: 3riniciativa@jazon.si


Vipap Videm Krško

Začetki podjetja VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. segajo v leto 1939, ko je Franc Bonač na Vidmu pri Krškem zgradil tovarno celuloze in v njej zaposlil 180 domačinov iz Spodnjega Posavja. Danes je VIPAP največji proizvajalec papirja v Sloveniji ter vodilni proizvajalec časopisnega papirja v JV Evropi, ki dodano vrednost ustvarja s pomočjo dovršenih tehnoloških procesov pri proizvodnji vlaknin in papirja, z zagotavljanjem celovitih in kakovostnih rešitev za svoje uporabnike ter delovanjem v sožitju z naravnim in širšim družbenim okoljem.

Spletna stran: vipap.si


SponzorjiMedijski partnerjiMedijski pokrovitelji

PokroviteljiAntikvariat Petek

Kreativa jumbotov in na dogodku

Andraž Tarman

Nastopajoči in sodelujoči na dogodku

5 letnih časov, Ars Origami, Nataša Brunec, s.p., umetniško ustvarjanje, Aynee, Gimnazija Ledina, GIS Muzikaviva, Johnny's band, Katarina Mrvar (Zvezdne podobe), Nina Polak, Otroški center Beti in Cej, Regina, Zavod Artmar, Žvali

Prostovoljci

3R iniciativa, Ajda Zupančič, Ana Herman, Ana Hotko, Ana Klopčič, Andreja Kuhar, Anita Selčan, Anja Uršič, Bor Pungerčič, Boštjan Čibej, Breda Novotnik, Daniel Peter Sims, Darja Hrovatič, David Bradley, Društo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Društvo Hiša, Društvo Šentmar, Ekološka umetniška tržnica Tal1t, Emanuela Hotko, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko , Gimnazija Kranj, Jaka Kranjc, Janja Stopar, Jernej Rebernik, Jon Bančič, Jožica Štokovnik, Katarina Lenaršič, Katja Polc, Klemen Stante, Ksenija Zečevič, Lara Jerkovič, Maja Mujdrica, Marko Mikulandra, Mateja Mavec, Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota , Nadja Medvešek, Nataša Šuštaršič, Nika Cebin, OŠ I. Murska Sobota , Petra Erjavec, Rok Kržišnik, Simona Budna, Slavko Taras, Srednja trgovska šola v Ljubljani , Špela Hočevar, Tamara Dostanić, Tanja Ristič, Timotej Čepin, Uroš Peršolja, Urška Golob, Veronika Cencen, Vesna Mitrovič, Zavod Trajnostni park Istra