O projektu

Društvo Ekologi brez meja skupaj s podjetjem Dinos pripravljamo že tretjo izvedbo akcije Star papir za novo upanje 2014, ki se bo zgodila med 17. marcem in 30. aprilom 2014.

Z akcijo zbiranja starega papirja želimo opozoriti na problematiko ravnanja z odpadki in dvigniti splošno zavest ljudi o pomenu ločenega zbiranja odpadkov s poudarkom na papirju. Z letošnjo akcijo želimo ponovno aktivirati celotno Slovenijo in postaviti rekord v količini zbranega starega papirja in zato bo to zagotovo ena največjih slovenskih dobrodelno okoljevarstvenih akcij letos.

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke:

Pri akciji Star papir za novo upanje 2014 bo sodelovala tudi 3R iniciativa, ki bo del zbranega papirja namenila OŠ dr. Ljudevita Pivka in razvoju zelenih delovnih mest. Več pod partnerji.

V času trajanja akcije bodo prijavljene in sodelujoče ustanove (vrtci, šole, fakultete, podjetja in druge organizacije) zbirale papir na lokacijah po celi Sloveniji. Več ...

Namen projekta je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu. Akcijo smo prvič izvedli leta 2011, jo ponovili leta 2012 in obakrat je bila zelo dobro sprejeta, sedaj pa imamo znova priložnost, da skupaj na enostaven in znan način pomagamo drugim.

Cilji projekta

Pomembni datumi in aktivnosti

Kaj sodi v zabojnike za papir

Pogosta vprašanja

Nekaj pogostih vprašanj in odgovorov si lahko preberete tukaj.

Več informacij o prejšnjih izvedbah akcije je na voljo: tu za leto 2011 in tu za leto 2012.