Zaglavje Podpri nas
Da najlepši čas v letu ne bo najpotratnejši

Prikrmarili smo do zadnjih Čist-e-novic v letu 2023. Časa za refleksijo bo še dovolj, tokrat se posvečamo preventivi v teh prazničnih dneh. Decembrska kolumnistka Nika Veger nam je postregla s kar nekaj koristnimi napotki, koristni pa so tudi izkupički številnih dogodkov, ki so zaznamovali naš zaključek leta. Da bomo še naprej lahko mali navdih za velike spremembe, vas vabimo k podpori, Jaka, Katja, Barbara, Ema, Alja in Ana pa vam želimo čim lepše in karseda nepotratne praznike.

Novice
cover
Ko ponovno zasvetijo 45 let stare praznične lučke

Praznično obarvanemu decembru smo se letos ponovno pridružili s svojimi aktivnostmi tudi Ekologi brez meja.

Preberi več
COP23 - Zaveze so ambiciozne, bodo tudi dejanja?

Kaj smo Ekologi brez meja počeli na Barcelonski konvenciji, zakaj smo se sprehajali po mokrišču in kaj nam obljublja portoroška ministrska deklaracija?

Preberi več
Reciklirane želje in nagrada za vas

Spet je tisti čas v letu, ko moramo najti najbolj kreativne, duhovite in kredibilne načine, da vas prepričamo, da si prav Ekologi brez meja zaslužimo vaš odstotek dohodnine.

Preberi več
Embalaža v fokusu: Kaj smo odnesli od Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov?

Letos je potekala 15. obletnica Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, katerega rdeča nit je bila embalaža.

Preberi več
Analiza ravnanja z odpadki na mariborskih prireditvah odprla mnogo priložnosti za izboljšave

V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov je potekal posvet na temo prireditev z manj odpadki, na katerem smo predstavili analizo ravnanja z odpadki na mariborskih prireditvah in smernice za organizatorje.

Preberi več
Osebno
Božič, ta najpotratnejši čas v letu

Objava znane Slovenke, božična okrasitev domačega stopnišča z več kot stotimi baloni, je na Instagramu prejela že skoraj 2000 všečkov.

Preberi več
Ne spreglejte