Zaglavje Podpri nas
Raziskujemo, da lahko učinkujemo

”Naše poslanstvo je odkrivanje novih tem in zagotavljanje podatkov, s katerimi lahko vplivamo na spremembe politik in navad,” lahko med drugimi preberete na naši spletni strani. Naše poslanstvo ni le mrtva črka na papirju - udejanjamo ga npr. z raziskovalnimi projekti, kot so Pirati plastike in čisto svežo analizo nasmetenosti slovenskih cest. In ne le to - te teme izkoriščamo za udejanjanje drugega dela našega poslanstva - ozaveščanje, aktivacija in povezovanje za preprečevanje nastajanja odpadkov. Vse to se bo dogajalo že to pomlad, s poudarkom na ponovni uporabi in popravilih.

Novice
cover
Vsak tretji kos odpadkov ob slovenskih cestah bi lahko preprečili s kavcijskim sistemom

Ekologi brez meja smo izvedli študijo o smetenju ob različnih tipih slovenskih cest. Na 24 izbranih odsekih cest smo skupaj pobrali 8713 kosov odpadkov oziroma skoraj 145 kilogramov.

Preberi več
Ko pomlad po popravilih in ponovni uporabi zadiši

Lani sta naše delo med drugimi zaznamovala dva dogodka, za katera smo si obljubili, da ne sme obveljati ‘prvič in zadnjič’. Zato z veseljem napovedujemo, da ‘drugič’ že trka na spomladanska vrata.

Preberi več
Skupnostna znanost nujna za skupno iskanje rešitev, pravijo Pirati plastike

24 šol iz vse Slovenije je lansko jesen pristopilo k raziskovanju onesnaženosti rek. Rezultati bodo znani predvidoma marca, so pa pozitivni učinki skupnostne znanosti vidni že danes.

Preberi več
O plastiki skozi video objektiv

Lani smo s podporo podjetja Hofer zagnali serijo ozaveščevalnih video vsebin na temo plastike. Polčasu našega 6-mesečnega ozaveščevalnega načrta pritičeta refleksija in pogled naprej.

Preberi več
Osebno
Kolone pločevine za sabo puščajo kupe pločevink

Ugotavljamo, da še vedno obstaja delež uporabnikov avtocest, ki nima odgovornega pristopa in odpadke odvrže ali odloži vsevprek.

Preberi več
Ne spreglejte