Zaglavje Podpri nas
Kaj nam prinaša leto 2020?

Pred vami je prikaz povprečne letne temperature v Sloveniji med 1901 in 2018. Pregledali smo napovedi na okoljskem področju v tem letu. Bo 2020 leto podnebnega preboja ali pa bomo še naprej lezli v 'rdeče številke'? Kakšno vlogo ima pri tem Evropa, ki je zagrabila štafetno palico varovanja okolja? Odgovarja evropska poslanka Irena Joveva. Zagotovo pa vemo, da začetek okroglega leta prinaša nekaj dobrega - veliko izmenjav, predavanj in dogodkov, s katerimi bomo korak bližje družbi z manj odpadki.

Novice
Povprečna letna temperatura v Sloveniji med 1901 in 2018
Bo leto 2020 leto podnebnega preboja?

2020 je leto zamujenih mejnikov, svet pa drvi in pospešuje naprej. Kaj že vemo, da nas čaka v naslednjih mesecih na področju okolja?

Preberi več
Eno leto, da rešimo planet

Predstavljajte si scenarij: smo leta 2020 in natanko eno leto imamo čas, da rešimo planet. Čas teče, kaj boste storili vi?

Preberi več
Poraba časa v letu 2019

Čas je zlato, omejen in neobnovljiv vir brez boljšega nadomestka. Zato smo v društvu precej pozorni komu in čemu ga namenjamo.

Preberi več
Razbijamo mite: vrečkasta zmeda

Katera je boljša – papirnata, iz blaga ali plastična? Vsaka vrečka pušča svoj odtis na okolje. Vsaka potrebuje za izdelavo surovine, energijo in človeške vire. In vsaka na koncu postane odpadek.

Preberi več
Osebno
Podnebje se spreminja, spremeniti se moramo tudi ljudje

Končno smo prišli do točke, ko je problematika okolja v evropski politiki postala prioriteta in resnično si želim, da bomo uspešni ter rešili tisto, kar je še mogoče rešiti.

Preberi več
Ne spreglejte