Zaglavje Podpri nas
Tako se sešteva sprememba

Za trenutek zaprite oči in si predstavljajte prihodnost: delate v podjetju, ki se trudi regenerativno vplivati na okolje, vaši otroci vsak dan iz šole in vrtca prinašajo kopico dobrih praks in idej za boljše ravnanje z okoljem. Vaša država je znana po ambiciozni okoljski zakonodaji. Ko ob koncih tedna skupaj počitnikujete v okolju prijaznih namestitvah ali obiskujete prireditve, vedno znova dobite novo dozo inspiracije za vaše vsakodnevne navade.
Pobude in dobre prakse iz toliko različnih strani naredijo skupno opazno razliko. Ekologi brez meja trdno verjamemo v to, zato delamo s toliko različnimi deležniki. V tokratni poletni izdaji čistih-e-novic lahko preberete o nekaj naših najbolj aktualnih prizadevanjih. Prijetno branje ter krasno poletje vam želimo!

Novice
cover
Na treh zero waste prireditvah za več kot 19 ton odpadkov manj

Ekologi brez meja so na pot do manj odpadkov pospremili dve novi prireditvi. (Z)mešanemu festivalu, ki je ohranil zero waste naziv peto leto zapored, sta se pridružila še Maraton treh src in filmski festival Kino Otok.

Preberi več
Sežigalnice nimajo prihodnosti v nizkoogljični družbi

Ob ponovnem segrevanju sežigalniških soočenj poglejmo, kako k podnebnemu segrevanju prispeva sežig komunalnih odpadkov in kako nesmiselne so nekatere teze proponentov.

Preberi več
Bruselj: letno srečanje mreže ZWE, konferenca in trening

Sredi junija je v Bruslju potekalo težko pričakovano tridnevno srečanje mreže Zero Waste Europe, katere člani smo od leta 2014. Mreža šteje 33 nevladnih organizacij iz Evrope.

Preberi več
Prvi učni načrt za zero waste ambasadorje

Pripravili smo program usposabljanja za ambasadorje, ki na lokalni ravni ali širše zagovarjajo koncept zero waste in ukrepe v smeri zmanjševanja in preprečevanja odpadkov.

Preberi več
Osebno
Turizem – generator odpadkov in hkrati generator sprememb

Ključno je, da vsaka turistična destinacija ali občina najprej počisti pred svojim pragom, domačini morajo verjeti v projekt in ga tudi živeti. To je magična formula, ki preizkušeno deluje.

Preberi več
Ne spreglejte