Zaglavje Podpri nas
Odgovor na skoraj vse ni 42, temveč ponovna uporaba!

Ta mesec se pri nas vse vrti okrog ponovne uporabe. Nič nenavadnega, ko pa je to najboljša rešitev za naš problem z odpadki tako na ravni posameznikov, občin kot tudi prireditev. Ponovno želimo spodbuditi debato o koristih uporabe pralnih plenic, nakupovanja z lastno embalažo in popravilih. Spremembe navad sicer niso enostavne, a prinašajo najboljše učinke in uspehe, kot dokazujejo vse tokratne dobre prakse. Verjamemo tudi, da se v prav vsakem od nas skriva zeleni mojster.

Novice
cover
Uspehi slovenskih prireditev na poti zero waste

Na prehodu iz spomladanske v poletno sezono prireditev je čas, da se ozremo na izide ukrepov na poti zero waste in rezultate letošnjih sprememb pri podelitvi naziva.

Preberi več
Nov priročnik za spodbujanje uporabe pralnih plenic na občinski ravni

Z namenom, da raziščemo prednosti pralnih plenic in jih tudi izpostavimo, je nastal priročnik, ki podrobneje opisuje, kako bi lahko na občinski ravni prispevali k njihovi večji uporabi in s tem še kje prihranili.

Preberi več
Ni vse tako, kot se zdi - Papirna embalaža za stik z živili kot nov poskus zelenega zavajanja

Saj vsi poznamo to dilemo kajne? Nič hudega sluteč naročimo kavo za na pot, na papirnatem lončku pa straši grafika želvice in napis: Plastika v proizvodu.

Preberi več
Dobre prakse iz Gorenjske bomo prenesli na Savinjsko

Zadnji dan v maju smo skupino projektnih partnerjev iz območja Laškega, Celja, Štor in Vojnika popeljali na ogled dobrih zero waste praks po Sloveniji.

Preberi več
PriŠPARaj pri embalaži!

Pred nami je svetovni dan rinfuze, ki ga vsako leto obeležujemo 16. junija. To je dan, ko po vsem svetu še posebej spodbujamo nakupe z lastno embalažo.

Preberi več
Aktualni dogodki
Ne spreglejte