Avtor: EBM, dne 13. june 2019, 10:06

Ekologi brez meja smo tisti, ki smo skupaj z vsemi prostovoljci v akcijah Očistimo Slovenijo v desetih letih iz narave odstranili vsaj 19.721* ton odpadkov. Ali drugače: slovenska narava je lažja za 98.605 m3 ali 39 olimpijskih bazenov ali 33 velikih dvoran Postojnske jame odpadkov.

Še zadnjič foto Polona Ponikvar compressed

(foto: Polona Ponikvar)

Letos društvo praznuje 10. obletnico obstoja

V teh letih nismo samo pobirali odpadke, ogromno smo jih pomagali tudi preprečiti preko projektov Plastika - naša vsakdanja, Tekstilnica, Ne meč’mo hrane stran!, Zero waste prireditve in hoteli itd. Oglejte si, kaj smo počeli v letu 2018.

Pridni smo, kajne? Če se strinjaš ...

podprinas19

Verjetno ste opazili, da se je v zadnjem času nivo zavedanja problemov v okolju močno dvignil. Doživljamo pravi zeleni val sprememb, zdaj že vsi vemo, da je plastika za enkratno uporabo škodljiva za vse, da se svet sooča s podnebno krizo in da je na nas, da pustimo svet za naše otroke prijazen za življenje.

Potrebujemo še več akcije!

V naravi kljub vsemu še vedno leži precej odpadkov, ki ogrožajo pitno vodo in kazijo izgled naših vasi in mest. Največkrat so tam zato, ker so postopki prijav zapleteni, ljudi pa je strah povračilnih ukrepov. Zato Ekologi brez meja pomagamo vsem aktivnim državljanom pri prijavi divjih odlagališč in pri spremljanju postopka.

Pomagajte nam, da bomo lahko pomagali še več posameznikom in poskrbeli, da bo kaznovano vsako odlaganje odpadkov v naravi! Zeleni telefon je aplikacija, ki jo želimo pripraviti, da bodo prijave inšpekcijskim organom še bolj enostavne, mi pa bomo še lažje spremljali rezultate. Za postavitev in zagon si želimo zbrati 5.000 evrov in pri tem vsak evro šteje!

podprinas19

Vsak od nas ima moč!

Vsak od nas se lahko odloči podpirati dobre zgodbe!

In vsak od nas ima željo živeti v čistem svetu, kajne?

Hvala za vsako podporo!

Vaši Ekologi brez meja

p.s.: Za podjetja: na dnu strani najdete donatorsko pogodbo. Za druge zanimive ideje sodelovanja se nam oglasite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

*OSVED 15.000 ton, OS2012 4.500 ton, OS2018 221 ton.