Zero waste turizem

Namestitve, restavracije in prireditve z manj odpadki

Odpadki v turizmu so resen okoljski problem, še posebej na območjih z visoko koncentracijo turističnih aktivnosti in privlačnimi naravnimi znamenitostmi. Dnevna potrošnja različnih izdelkov porablja naravne vire in energijo za njihovo pridelavo ali izdelavo ter transport. Ko postanejo odpadki, pa so povezani z onesnaževanjem voda, prsti in izgubo biotske pestrosti.

Ti problemi se kažejo tako na področju restavracij, hotelov in drugih turističnih namestitev kot tudi na področju organizacije in izvedbe prireditev. Še posebej pri slednjih opažamo velik porast, vse pa so v večji ali manjši meri povezane z nastajanjem odpadkov.

Kot primer naj navedemo podatek, da je bilo v letu 2017 v Sloveniji samo na področju kulture okoli 22.000 prireditev.

Da bo Slovenija še naprej ostala zelena destinacija, so spremembe nujne že danes. Ukrepi, ki jih je potrebno uvesti, niso večinoma ne organizacijsko in ne stroškovno zahtevni. So samo stvar odločitve in na tej poti vam s svojim znanjem in izkušnjami pomagamo Ekologi brez meja.


Zero waste nastanitve in restavracije

Hotele in gostinske obrate spodbujamo in vključujemo v prehod v zeleno gospodarstvo ter trajnostno upravljanje z viri preko preprečevanja nastajanja odpadkov, ponovne uporabe in recikliranja.

Zero waste nastanitve


Zero waste prireditve

Prav vse prireditve so povezane z nastajanjem odpadkov. V mreži Zero waste Slovenija združujemo ambiciozne organizatorje, ki se zavedajo svojega vpliva. 

Zero waste prireditve

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...