Zero waste hotel/restavracija:
Ko doseže te cilje, prejme naziv Zero waste hotel/restavracija.
Če je podjetje že uvedlo ukrepe zniževanja porabe vode ali elektrike, se upoštevajo že doseženi prihranki.
Za večjo energetsko učinkovitost ali učinkovitejšo rabo vode je pogosto dovolj namestiti sodobne tehnološke rešitve, kar ne zahteva sodelovanja gostov in zaposlenih.
Uvajanje Zero waste modela pa pomeni spreminjanje kulture in to ne samo znotraj podjetja.
Brez vključevanja gostov in dobaviteljev se cilja preprosto ne da doseči. Za to je najprej potrebna jasna zaveza lastnikov in vodstva, ki mora biti komunicirana tako znotraj, kot navzven. Ob tem se je potrebno zavedati, da tovrstne spremembe potekajo počasi in z veliko mero potrpežljivosti.
Da.
Ko koncept zero waste postaja prepoznavnejši, pogosto prihaja do zelenega zavajanja. Med vlogami nacionalne organizacije je tudi nadzor nad spoštovanjem zero waste načel. Zato mora biti nacionalna organizacija vključena v postopke povsod tam, kjer končni cilj vključuje javno uporabo imena zero waste.
Konkretne prednosti uvajanja zero waste so:
Kontakt: info@ebm.si ali info.zws@ebm.si