Slovenski hoteli

V mesecu maju 2018 je Hotel Ribno prejel naziv Zero Waste hotel. S svečano podelitvijo naziva se je zaključil pomemben korak pri vpeljavi različnih ukrepov in sprememb. Spremembe so vidne v prav vseh prostorih v hotelu in njegovi okolici. Skrbne meritve odpadkov so pokazale, da se je skupna količina odpadkov bistveno znižala, prav tako pa se je bistveno zmanjšal delež mešanih odpadkov in zdaj znaša le  8 % od celotne količine ustvarjenih odpadkov, kar je izjemen rezultat. V proces uvajanja sprememb so bili udeleženi poleg vodstva prav vsi zaposleni, ki so aktivno iskali rešitve in priložnosti za izboljšave.

Direktor hotela Matija Blažič je na vprašanje, ali bi svetoval tudi drugim hotelom, da se podajo na to pot, dejal:

“Tako kot mogoče mi danes pozitivno ‘štrlimo ven’ kot nekdo, ki se je tega lotil prvi, tako bo v nekaj letih ‘ven štrlelo’ vsako podjetje, ki tega ne bo delalo. Razlika je zgolj v tem, da bodo oni izstopali v negativnem pogledu.”

Rezultati

Količina mešanih odpadkov na gosta/noč v letu 2016: 0,1845 kg
Količina mešanih odpadkov na gosta/noč v letu 2018: 0,0693 kg
Količina mešanih odpadkov na gosta/noč v letu 2020: 0,0033 kg
Delež ločeno zbranih odpadkov v letu 2016: 81 %
Delež ločeno zbranih odpadkov v letu 2018: 92 %
Delež ločeno zbranih odpadkov v letu 2018: 92,04 %

Ukrepi

Hotel je za doseganje ciljev uvedel naslednje ukrepe: zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov po vsem hotelu in okolici, v ponudbi ni več plastenk, voda le v steklenicah ali vrčih, pri zajtrku ni več hrane v majhnih embalažah za eno osebo, večja ponudba iz lokalne pridelave, komunikacijske table in druga sporočila po vsem hotelu, ki goste seznanjajo o pomenu zero waste, priporočila za zmanjšanje količin ostankov hrane.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...