Objavljeno dne 5. may 2014, 10:05

Na vikend 10. maja ne bo čistil le celoten Mediteran (Let's do it Mediterranean!), ampak tudi celinska Evropa (Let’s Clean Up Europe!). Ekologi na ta dan organiziramo lahkoten sprehod po obali s pričetkom ob 9. uri. Zbirna mesta bodo določena naknadno glede na število udeležencev, predvidoma pa bodo v okolici Strunjana, Izole in Debelega rtiča.

 

Prav ste prebrali, sprehod, a ne bo šlo le za sprehod. Razdelili se bomo v manjše skupine in prehodili nekaj zanimivejših odsekov obale ter jih posneli s športnimi kamerami. Iz posnetkov bomo na koncu sestavili skupni video, ki nam bo služil za primerjavo stanja v jeseni, ko so plaže polne smeti. Takrat bomo snemanje ponovili in prikazali razliko v pred- in po-sezonski čistoči.

 

Predhodni terenski ogled je pokazal presenetljivo čisto stanje, a bomo za vsak slučaj tudi tokrat oboroženi z vrečkami. Preizkusili pa bomo tudi nov, enostavnejši postopek popisa, ki zdaj velja za celo Evropo in bo pripomogel k boljšemu razumevanju dinamike morskih odpadkov.

 

Na koncu se dobimo v Belvederu, kjer bosta na kratko predstavljena tudi oba projekta, ki potekata po Evropi in Mediteranu ter tako ob pijači in klepetu zaključili dan. 


Lepo vabljeni! Za lažjo organizacijo pa prosimo, da se prijavite po e-mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen.

 

Se vidimo!

 

Kontakt: Jaka Kranjc, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja.

 

V sodelovanju z društvom Eco vitae, Inštitutom za vodarstvo, Inštitutom za vode in Službo za varstvo obalnega morja.