Avtor: Barbara Kirn, dne 24. january 2022, 14:01

Ste vedeli, da je Spar Slovenija v lanskem letu odprl rinfuzni kotiček v Cityparku? V njem lahko z lastno embalažo nakupite kar 49 različnih živil. Nekaj korakov proč lahko na točilnem avtomatu v svojo embalažo napolnite še novo zalogo pralnega praška ali katerega drugega izdelka naravne kozmetike in čistil Odori. Oboje najdete tudi na naši spletni strani Manj je več, kjer zbiramo dobre prakse ponovne uporabe in nakupa z lastno embalažo. Da lahko na delikatesnih in pekovskih oddelkih prav tako nakupujete z lastno embalažo pa tudi veste, kajne?

V lanskem letu smo s Sparom začeli sodelovati tudi Ekologi brez meja. Ko govorijo o okolju ali trajnostnih temah, nudimo sogovornika. Pregledamo načrtovane objave na to temo, predlagamo nove teme, prek internih glasil ozaveščamo tudi zaposlene. Tako smo recimo pomagali pri snovanju Sparovega meseca trajnosti.

Ob pričetku izdajanja revije Spar Plus smo se poglobili v problematiko plastike in možne rešitve, druga številka pa je bila namenjena odstiranju problematičnosti palmovega olja.

Velike trgovske verige lahko zmanjšujejo negativni vpliv na okolje tako prek transformacije lastnih poslovnih storitev in procesov kot prek vpliva na vedenje potrošnikov ter sodelovanja s proizvajalci in dobavitelji. Menimo, da so takšna sodelovanja zelo pomembna in verjamemo, da bodo v prihodnosti prinesla še več učinka.