17
Feb
2015

Delavnica: najboljše ZW prakse v Evropi in ZDA

Delavnica bo potekala v Bruslju, 4. marca 2015 / Mundo B, Rue d’Edimburg 26, Bruselj

Predstavila se bosta primera dobre prakse mesta San Francisco, ZDA in Contarina iz province Treviso, Italija.

 

Logo-ZWE-Rect-Small

 

Nova Evropska komisija je zavzela stališče, da bo umaknila sveženj o odpadkih, ki so ga prejšnja Komisija, Evropski parlament in Svet po več letnih pripravah objavili leta 2014.

Namen delavnice je pokazati ekonomske, družbene in okoljske prednosti ambicioznih ciljev na področju ravnanja z odpadki.

San Francisco je bilo prvo mesto, ki je leta 2002 sprejelo Zero Waste cilje in od takrat so delež recikliranja iz 35 % v letu 1995 uspeli povečati na 80 % v letu 2010. Contarina je javno podjetje, ki zagotavlja ravnanje z odpadki v provinci Treviso (Italija) in storitev opravlja za 550.000 prebivalcev. V zadnjih desetih letih so uspeli delež recikliranja iz 30 % zvišati na 85 %.

V obeh primerih je Zero Waste pristop ustvaril nova delovna mesta, spodbudil inovativnost, znižal stroške in emisije ter prispeval k učinkovitemu ravnanju z viri. Najpomembneje pa je, da je prehod trajal manj kot deset let in dokazal, da je Zero Waste dosegljiv, če si seveda zastavimo jasne cilje in jih podpremo s politično voljo.

Prijave so mogoče do 27. februarja 2015. Povezavo na prijavo, program delavnice in podrobnosti najdete tukaj.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...