Kako postati ZW občina?

Postopek

Zanimanje za Zero Waste v občinah pri nas narašča. Zato smo pripravili opis enotnega postopka, ki občini omogoči, da se pridruži nacionalni in evropski mreži lokalnih skupnosti na poti do družbe brez odpadkov. Po uspešno zaključenem postopku sme občina tudi javno uporabljati naziv ‘občina na poti do Zero Waste’.

Besedilo je torej v prvi vrsti namenjeno predstavnikom občin ali izvajalcem javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, ki jih zanima, kako postati občina na poti do Zero Waste. Koristen je tudi nevladnim organizacijam, ki se na lokalni ravni želijo vključiti v problematiko ravnanja z odpadki, in vsem, ki jih zanima Zero Waste koncept.

naslovnica postopek

Povezavo na publikacijo vam bomo poslali na vaš e-naslov:


Cenik

UVODNA DELAVNICA:
Namen delavnice je predstavitev Zero Waste koncepta in pogojev ter postopka sprejemanja Zero Waste zaveze predstavnikom občine in izvajalca javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. Uvodna delavnica je obvezen del postopka.

Cena do 10 oseb: 600 eur + DDV
Cena za vsako dodatno osebo:  25 eur

Uvodna delavnica traja štiri šolske ure.

DELAVNICA O UKREPIH:
Namen delavnice je definicija dolgoročnih ciljev in iskanje rešitev ter ukrepov, prilagojenih lokalnim razmeram. Namenjena je predstavnikom občine, izvajalcu javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, članom Zero Waste odbora, kot tudi podjetjem in drugim nevladnim organizacijam. Delavnica ni obvezen, pač pa priporočljiv del postopka.

Cena do 15 oseb: 1.200 eur + DDV
Cena za vsako dodatno osebo:  40 eur

Delavnica o ukrepih traja šest šolskih ur, vključuje moderiranje.

SODELOVANJE NA JAVNI PREDSTAVITVI:
Priporočamo, da predstavitev Zero Waste zaveze poteka na javnem dogodku z namenom vzpostavitve neposredne komunikacije s prebivalci. Javna predstavitev je obvezna, občina jo lahko organizira samostojno ali v sodelovanju z nacionalno Zero Waste organizacijo.

Cena sodelovanja Zero Waste Slovenija: 300 eur + DDV

V ceno je vključeno predavanje o Zero Waste konceptu, sodelovanje v razpravi v okviru javne predstavitve in predvajanje dokumentarnega filma Smeti. Prostor in tehnično opremo zagotovi organizator javne predstavitve.

POPUSTI:
Popust za paket vseh treh dogodkov: 15 %

SVETOVALNA URA:
Cena: 40 eur + DDV

UDELEŽBA NA LETNEM ZERO WASTE ODBORU:
Cena: 120 eur + DDV

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...