Single Blog Title

This is a single blog caption
16
Maj
2019

Bomo s čistilnimi akcijami na obali rešili problem plastike? Razbijamo mite!

Kljub naraščajoči ekološki osveščenosti Slovencev se še kdaj zgodi, da naletimo na koga, ki se sprašuje, zakaj delamo takšen halo glede odpadkov v morju – saj jih vendar lahko v kateri izmed čistilnih akcij odstranimo, kajne? Če spremljate naše delo in objave, potem veste, da zadeva še zdaleč ni tako preprosta.

V drugi izdaji razbijanja mitov se bomo lotili tudi tistega, ki pravi, da je proizvodnja plastike čist proces ter zavrnili argumente vseh, ki še vedno pijejo vodo iz plastenk, »saj se tako reciklirajo in niso tako slabe za okolje.«

Projekt Plastika naša vsakdanja na različne načine opozarja na problem plastičnega onesnaževanja. Del projekta je razbijanje pogostih mitov o plastiki, pri čemer smo si pomagali z video vsebinami projekta The Story of Stuff. Kmalu bomo nekaj najbolj zanimivih plastičnih mitov razbili tudi Ekologi brez meja.

Poskrbite, da bo v vašem domu in na poti čim manj plastičnih izdelkov, ki škodijo okolju in našemu zdravju. Trajnostne alternative lahko najdete v naši spletni trgovini Zelenci  – z nakupom prav tako podprete naše delo.

Ste spregledali prvi del razbijanja mitov? Preverite na tej povezavi. Pred kratkim pa smo razbijali mite tudi o zero waste prireditvah.

Vas muči še kak mit? Pišite nam na info@ocistimo.si.

Piše: Barbara Zorko

Projekt Plastika naša vsakdanja delno financira

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...