Single Blog Title

This is a single blog caption
09
Jul
2019

Potrebujemo še kakšen razlog, da končno odločno ukrepamo proti plastiki? RAZBIJAMO MITE!

Ljudje smo z vdihavanjem, zaužitjem ali neposrednim stikom skozi kožo izpostavljeni široki paleti strupenih kemikalij, ki se sproščajo v različnih fazah življenjskega cikla plastike. Vse to vpliva na naš imunski sistem in nam povzroča številne bolezenske tegobe.

V zadnji izdaji razbijanja mitov o plastiki pozornost tako posvečamo številnim škodljivim vplivom plastike na naše zdravje. Preverjamo, kakšen vpliv na okolje imajo različne vrste plastike, ponavljamo, zakaj je tako pomembno, da plastično embalažo zbiramo ločeno ter izpostavljamo problem biorazgradljive plastike.

S temi miti končujemo razbijanje mitov o plastiki v sklopu projekta Plastika naša vsakdanja, s katerim smo na različne načine opozarjali na problem plastičnega onesnaževanja. Vse grafike lahko najdete tukaj, strokovna gradiva pa na tej povezavi.

Poskrbite, da bo v vašem domu in na poti čim manj plastičnih izdelkov, ki škodijo okolju in našemu zdravju. Trajnostne alternative lahko najdete v naši spletni trgovini Zelenci – z nakupom prav tako podprete naše delo.

Ste spregledali pretekle mite o plastiki, ki smo jih razbili? Prvi del najdete na tej povezavi, drugi del pa tukaj. Potrebujemo še kakšen razlog, da končno odločno ukrepamo proti plastiki?

Piše: Barbara Zorko

Projekt Plastika naša vsakdanja delno financira

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...