Zaglavje Podpri nas
Nova priložnost za okolje

Preden zagrizemo v izzive leta 2022, ki bo po mnenju našega prvega kolumnista leta, astrologa Staneta Padežnika, sicer za okolje dokaj spodbudno, če bomo dovolj odločni, se bomo ozrli še v dobre in slabe izkušnje predhodnika. Naovedovanje prihodnosti nam očitno ne leži, nam gre pa zato toliko bolj od rok sodelovanje in motiviranje vseh nas za male korake do velikih sprememb. Jupitrovo leto bomo zato začeli s spodbujanjem podjetij, pri katerih imajo majhni koraki še posebej velik učinek.

Novice
cover
Naše leto 2021 oz. nič nas ne sme presenetiti

Preden se lotimo pregleda naših najljubših trenutkov v preteklem letu, ne moremo zatisniti oči pred tistimi na drugi strani lestvice priljubljenosti.

Preberi več
Kdor hoče, najde pot - tudi podjetja in nevladniki

Saj poznate tisto priljubljeno o póti za tiste, ki nekaj hočejo narediti in izgovorih za druge, ki želje nimajo. Pri našem delu se velikokrat potrdi. Včasih pa kljub volji spremembe niso izvedene.

Preberi več
Učinkovitost porabe sredstev v letu 2021

Ob vsakem začetku leta radi pogledamo finančno smotrnost našega delovanja v prejšnjem letu. Uporabljamo lastno metodologijo na podlagi nastalih stroškov, saj bo tudi računovodsko večina knjiženih na isto leto. Povedo nam veliko, glavne kazalnike pa predstavljamo v nadaljevanju.

Preberi več
Kako je leto 2020 zaznamovalo zero waste občine

Novo leto je čas, da pogledamo, kako zero waste občine načrtujejo in uresničujejo vizijo družbe brez odpadkov. Zaradi narave sestajanja zero waste odborov in priprave poročil, bomo tokrat pokukali v dosežke leta 2020, ki ga je koronavirus zaznamoval tudi na področju ravnanja z odpadki.

Preberi več
Osebno
Trkanje na ekološko zavest že dolgo ne zadošča

Ker se bodo vplivni planeti od 24. 1. vse hitreje pomikali po našem osončju in tvorili izredno spodbudne aspekte do sredine leta, bo kar nekaj ugodnih premikov v smeri omejevanja onesnaževanja okolja.

Preberi več
Ne spreglejte