Zaglavje Podpri nas
Proaktivnost je boljša od obupa

Kaj čaka svet v 2023 se tokrat sprašuje naš hišni kolumnist Jaka, ki v naši maniri povzema prihajajoče dogajanje na področju odpadkov. Da je proaktivnost boljša od obupa smo pokazali tudi lani, v letu izobraževanja in deljenja znanja. V letu, ko smo na marsikaterem področju okrepili naša prizadevanja in prestavili v višjo prestavo, kar v 2023 polagamo na srce odločevalcem in proizvajalcem. Vam, drage bralke in bralci, pa polagamo v branje novoletne zaobljube za vse leto. Naj se vas držijo, kot se nas motivacija za to, da popravimo ta svet.

Novice
cover
Naša beseda leta 2022: izobraževanje

Čeprav glasovanje za besedo leta 2022 še poteka, lahko ob pregledu našega dela v 2022 že predstavimo EBM-jevsko besedo, ki je zaznamovala supervolilno, vojno in energetsko leto.

Preberi več
Pregled rezultatov za leto 2021/2022 na področju zero waste občin

Kljub vsem izzivom in omejeni izvedbi nekaterih ukrepov so rezultati zadovoljivi, a v primerjavi s prejšnjim letom (2020) izražajo minimalni napredek v določenih občinah.

Preberi več
Nekaj idej za novoletne zaobljube

Saj vemo, kako je z novoletnimi zaobljubami. Večinoma so obsojene na propad. Bi tokrat poskusili nekaj drugega?

Preberi več
Učinkovitost porabe sredstev v letu 2022

Ker veliko damo na učinkovitost, podrobneje spremljamo našo finančno smotrnost. Vsako leto pripravimo pregled delovanja v prejšnjem, čemur je namenjen ta članek.

Preberi več
Osebno
Kaj čaka svet v 2023?

Bolj domišljavo bi težko začel zapis, saj ne zbiram ptičjih kosti, nisem spod mogočnega hrasta, orakeljsko pishoaktivnih vulkanskih razpok pa v Sloveniji tudi že dolgo nimamo.

Preberi več
Ne spreglejte