Avtor: Katja Sreš, dne 14. february 2022, 21:02

S formalno ustanovitvijo VESNE - zelene stranke njena sopredsedujoča, Urša Zgojznik, odstopa z mesta predsednice Društva Ekologi brez meja. Do izvolitve novega predsednika ali predsednice vodenje društva opravljata člana upravnega odbora, Jaka Kranjc in Katja Sreš. 

“Zaradi udejstvovanja na strankarskem političnem področju želim vodenje društva prepustiti komu drugemu in tako razmejiti vodenje nevladne organizacije in vodenje politične stranke,”

je zapisala v odstopni izjavi. V društvu sicer ostaja zaposlena kot vodja ozaveščevalnih in promocijskih aktivnosti.

Slovenka leta 2018 je bila predsednica društva od leta 2014, prej generalna tajnica in je v društvu od začetka delovanja. Bila je vodja akcij Očistimo Slovenijo, dvakrat tudi lokalna koordinatorica občin, v zadnjem času pa se je posvečala predvsem rdeči niti delovanja organizacije, konceptu zero waste.

Društvo Ekologi brez meja tako še naprej ostaja politično neodvisna organizacija. Se pa zavedamo, da lahko najboljše odločitve za družbo in okolje nastanejo takrat, ko nevladne organizacije in politični akterji dobro sodelujejo. V društvu odločitev Urše Zgojznik podpiramo ter verjamemo v prihodnje dobro in nepristransko sodelovanje, okoljsko delovanje stranke pa bo podvrženo istemu preverjanju kot pri ostalih strankah.