12
Nov
2019

Svetovni teden boja proti plastičnemu onesnaževanju

Te dni po svetu poteka podaljšan aktivistični teden boja proti plastičnemu onesnaževanju. Ne da ga druge tedne v letu ni, a v ta čas je zgoščenih več različnih aktivnosti gibanja Break Free From Plastic.

Za začetek je izšla še angleška različica uspešnice Plastični atlas, ki skozi infografike razlaga “življenjsko” pot plastike, težave, ki nam jih povzroča, in obstoječe rešitve.

V Bruslju pa potekajo srečanja med aktivisti in novimi evroposlanci ter bodočo komisijo, da pospešimo delo na izvrševanju Plastične strategije, po državah članicah pa prenos direktive o plastičnih izdelkih za enkratno uporabo in direktive o pristaniških sprejemnih zmogljivostih za oddajo odpadkov z ladij. V ta namen so belgijski člani gibanja pripravili tudi tehnični delavnici glede učinkovitega prenosa obeh direktiv v naš pravni red, pred tem pa še dva vodiča za odločevalce.

Izostalo ni niti delo na ponovni uporabi, ki je imelo vrhunec z izdajo poročila o tem, kako lahko po Evropi hitreje preidemo na vračljive sisteme in izdelke za ponovno uporabo. Kot naročeno pa je še filipinski predsednik objavil možnost, da bodo prepovedali kopico plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

Po zadnjem dnevu tedna boja proti plastičnemu onesnaževanju pa odpadki ne bodo imeli miru, saj se bo takoj začel Evropski teden zmanjševanja odpadkov, tokrat s poudarkom na izobraževanju in komuniciranju za spremembo navad.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...