02
Nov
2020

Začetek novih mednarodnih Zero waste projektov

Z jesenjo se začenjajo trije mednarodni projekti povezani s konceptom Zero waste. Ekologi brez meja bomo pri njih igrali različne vloge, na kratko pa jih predstavljamo v nadaljevanju.

V projektu Transitioning to Zero Waste one community at a time sodeluje več članic mreže Zero Waste Europe, za cilja pa ima nadgraditi delo in razširiti mrežo občin s strategijami Zero waste. V okviru tega projekta bo potekalo tudi testiranje certifikata za Zero waste mesta. Ekologi brez meja imamo v njem bolj mentorsko vlogo, hkrati pa je priložnost, da razvijemo ali prevedemo dodatna gradiva in orodja. Več o projektu smo napisali tu.

Druga dva projekta sta podprta v okviru evropskega programa Erasmus+. Projekt Building a European ZW Academy poteka v sodelovanju z estonskima univerzama, Let’s do it Foundation in Zero Waste Europe. Ime je malce ponesrečeno, saj akademija že obstaja, bo pa v času trajanja projekta precej nadgrajena. Poglavitna cilja pa sta priprava in izvedba usposabljanj za Zero waste ambasadorje in trenerje.

Najmanjši od treh projektov je Going back to green future v sodelovanju z Ljudsko univerzo Žalec in partnerji širom Evrope. Namen projekta je delitev in ogled dobrih praks izobraževalnih ustanov.

Vsi projekti so predvideli nekaj srečanj v živo in ogledov dobrih praks pri različnih partnerjih. Čeprav trenutno pandemično stanje ne kaže dobro, vseeno upamo, da bomo večino teh aktivnosti vseeno lahko izvedli, četudi kasneje. Več o dogajanju pa seveda, ko se bo zgodilo.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...