Zaglavje Podpri nas
Novodobni Valentin ve, da je manj več

Še pomnite? Bili so časi, ko so Murini plašči zamenjali več generacij, ko smo še avtomobile znali popraviti sami in si od soseda sposodili to ali ono orodje. Danes so časi drugačni, a zakaj ne bi stare dobre prakse, ki podpirajo lokalno okolje in krepijo naše medsebojne vezi, znova obudili? Ta mesec, to leto in naše nadaljnje napore na področju preprečevanja nastajanja odpadkov posvečamo ponovni uporabi - trendu sedanjosti za prihodnost.

Novice
Čevljarja Čevljarske urgence
Ponovna uporaba - trend sedanjosti za prihodnost

Ekologi brez meja smo opravili raziskavo med centri ponovne uporabe in potrošniki z namenom ugotoviti razsežnost in zanimanje za nakupe rabljenih izdelkov. V zadnjih petih letih je novo življenje dobilo za več kot 75 ladijskih zabojnikov rabljenih reči.

Preberi več
Razbijamo mite: spletno nakupovanje je okolju bolj prijazno

Spletno nakupovanje je bolj prijazno do okolja od tradicionalnih obiskov fizičnih poslovalnic, če … Če tu ne bi bil ta »če« ter naše kompleksne nakupne odločitve in potrebe.

Preberi več
Portal Manj je več raste!

Zgodbo smo začeli poleti leta 2017. Na enem mestu smo želeli združiti čim več informacij za vse, ki si želite trajnostno živeti. Po dobrih dveh letih so bile informacije potrebne osvežitve portal pa smo obogatili z nekaterimi uporabnimi novostmi.

Preberi več
Kolumna: Ponovno uporabi!

Kolikokrat ste stvar, ki bi zahtevala samo malo spretnega privijanja ali par šivov, vrgli stran, ker da je že stara, ker se nikakor ne splača popravljati ali pa ste pomislili, da si zaslužite nekaj novega?

Preberi več
Osebno
Čevlje na urgenco!

Škornji, gležnarji, športna in pohodniška obutev, salonarji, celo par sandal ... Ob vstopu skozi vrata čevljarske delavnice me je presenetila cela vrsta različne obutve, ki sem jih opazila v delavnici. Kot mi je pojasnil Uroš Koren, glavni nosilec dejavnosti Čevljarske urgence, je pri njih zanimanja za čevljarska popravila še vedno ogromno.

Preberi več
Ne spreglejte