Zaglavje Podpri nas
Ko jesen zacveti

Običajno je pomlad cvetoča, a na našem področju vse še prav posebej buhti jeseni, ko se začenjajo in zaključujejo projekti, se pletejo nova sodelovanja in odvijajo številni okoljski dnevi. Jesen je čas za ozimnico. Ne le tisto pravo, ki smo jo prvič izmenjali v Škofji Loki, ampak tudi za pripravo ozimnice znanj. Naše zero waste veščine smo zato zapakirali v priročen priročnik, dneve pred prvim snegom pa izkoriščamo za oglede dobrih praks, da bo spomladi lahko zacvetela še kakšna domača.

Novice
cover
Kaj smo se naučili v Estoniji

Obiskali in sodelovali smo na prvi estonski zero waste konferenci ter si ogledali več odličnih praks preprečevanja nastajanja odpadkov. Katerih? Berite dalje!

Preberi več
Ko gre ajvar za med

Deževno četrtkovo dopoldne ne bi smelo biti recept za uspeh, a očitno so se vse sestavine naše preproste ideje o izmenjavi ozimnice poklopile.

Preberi več
Študijski ogled dobrih praks v severni Italiji

Konec septembra smo organizirali ogled dobrih praks ravnanja z odpadki enega najuspešnejših javnih podjetij na evropskem območju – Contarina S.p.A.

Preberi več
Odpadki povezujejo

18. septembra je potekala že peta globalna čistilna akcija World Cleanup Day. Ekologi brez meja smo jo obeležili z obiskom kolegov na Čisti obali.

Preberi več
Kako poteka umikanje plastičnih izdelkov za enkratno uporabo po Evropi?

V Sloveniji se nadaljujejo zamude, a tudi nekaj dobrih ukrepov na področju zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje.

Preberi več
Zero waste priročnik: kako usposobiti trenerje in ambasadorje?

Skupaj s partnerji projekta BEZWA smo ustvarili Zero waste priročnik kot obsežen vodnik, ki pomaga povečati vpliv dela na lokalni ravni in doseči, da zero waste prakse postanejo mozaiki lokalnih skupnosti, ki sestavljajo svet.

Preberi več
Osebno
Več kot 30 kolumn

Včasih se moramo tudi Ekologi brez meja držati načela 'ponovno uporabi', zato vas tokrat vabimo k skoku v naš arhiv kolumn.

Preberi več
Ne spreglejte