Zaglavje Podpri nas
8 let za trajnost

Še 8 let nam ostaja za uresničitev 17 ciljev trajnostnega razvoja, ki se jim posvečamo v tokratnih e-novicah. Pred več kot desetimi leti smo začeli s čistilnimi akcijami in ohranjanjem življenja na kopnem. Danes čisti cel svet, mi pa v ospredje postavljamo tudi trajnostne skupnosti, vključno s turizmom, ter odgovorno rabo in proizvodnjo, med drugimi hrane. Pogledali smo tudi prek meja - tokratni kolumnist Albin Keuc se posveča solidarnosti z najmanj razvitimi državami, konec meseca pa bomo v sodelovanju s kulturno-kreativnim sektorjem presegli meja našega okoljskega peskovnika.

Novice
cover
Količino zavržene hrane MORAMO prepoloviti

29. septembra bomo tretjič obeležili mednarodni dan ozaveščanja o problematiki zavržene hrane. Tema letošnjega dneva je sodelovanje odločevalcev, podjetij in posameznikov.

Preberi več
Koliko odpadkov prispeva turizem?

Tako kot mi prebivalci imajo turisti svoj okoljski odtis, ki pogosto večkrat preseže tistega od domačinov. Na primeru Bleda smo poskusili kvantificirati to razliko.

Preberi več
24.330 kosov odpadkov preveč

Lani je več kot 100 prostovoljcev, med katerimi smo bili tudi Ekologi brez meja, na tradicionalni akciji Čista obala, ki je potekala na dan globalne čistilne akcije World Cleanup Day, iz naše obale odstranilo 24.330 kosov oz. 91 kilogramov odpadkov.

Preberi več
Še 8 let za 17 ciljev. Bomo zmogli?

Leta 2015 so Združeni narodi predstavili agendo trajnostnega razvoja s 17 cilji. Do začrtane uresničitve ciljev leta 2030 nas loči še osem let.

Preberi več
Osebno
Solidarnost preko meja

Zdi se, kot da bi svet padel s tečajev. Vojne. Suše. Poplave. Požari. Eni bi priklicali celo štiri jezdece apokalipse.

Preberi več
Ne spreglejte