Problem

Z odpadno hrano v javnem sektorju se ne ukvarja nihče, prav tako ta tematika ni medijsko izpostavljena. V Sloveniji pa se evidentno kaže potreba po dobrih in aktualnih podatkih na področju ravnanja z odpadki, predvsem v javnem sektorju, ki je s smotrnim upravljanjem z naravnimi viri pomemben zgled za ostale deležnike.

Cilji

  • raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše
  • ozaveščati o problematiki zavržene hrane v gospodinjstvih
  • medgeneracijsko povezovanje otrok in starejših z namenom prenosa dobrih praks ravnanja s hrano

Naši uspehi

  • publikacija z analizo stanja in koraki za preprečevanje nastajanja zavržkov v javnih ustanovah
  • evropska nagrada za najboljši projekt #reducefoodwaste
  • 216 medijskih objav o projektu
  • 72 udeležencev medgeneracijskih delavnic Babica ve
  • več kot 1.200 posameznikov si je ogledalo film Just Eat It

Partner projekta: Zveza društev upokojencev Slovenije. Projekt je delno financiralo Ministrstvo za okolje in prostor.

Trajanje projekta

1.9. 2016 - 31. 10. 2017

Sorodni projekti

Nadaljnja prizadevanja

Bi radi preverili stanje v svoji ustanovi in uvedli ukrepe za zmanjšanje količin zavržene hrane? Prihranili denar in poenostavili procese? Kontaktirajte nas!