Problem
Z odpadno hrano v javnem sektorju se ne ukvarja nihče, prav tako ta tematika ni medijsko izpostavljena. V Sloveniji pa se evidentno kaže potreba po dobrih in aktualnih podatkih na področju ravnanja z odpadki, predvsem v javnem sektorju, ki je s smotrnim upravljanjem z naravnimi viri pomemben zgled za ostale deležnike.
Cilji
- raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše
- ozaveščati o problematiki zavržene hrane v gospodinjstvih
- medgeneracijsko povezovanje otrok in starejših z namenom prenosa dobrih praks ravnanja s hrano
Naši uspehi
- publikacija z analizo stanja in koraki za preprečevanje nastajanja zavržkov v javnih ustanovah
- evropska nagrada za najboljši projekt #reducefoodwaste
- 216 medijskih objav o projektu
- 72 udeležencev medgeneracijskih delavnic Babica ve
- več kot 1.200 posameznikov si je ogledalo film Just Eat It
Partner projekta: Zveza društev upokojencev Slovenije. Projekt je delno financiralo Ministrstvo za okolje in prostor.
Trajanje projekta
1.9. 2016 - 31. 10. 2017
Sorodni projekti
Nadaljnja prizadevanja
Bi radi preverili stanje v svoji ustanovi in uvedli ukrepe za zmanjšanje količin zavržene hrane? Prihranili denar in poenostavili procese? Kontaktirajte nas!