Avtor: Barbara Kirn, dne 3. february 2023, 08:02

Živimo v času, ko je res pomembno, da se trajnostni premiki dogajajo na vseh področjih, nivojih, med različnimi deležniki. Pri takem razmišljanju in delovanju slej kot prej pridemo do podjetij, ki lahko naredijo in spremenijo ogromno. Ekologi brez meja smo pogosto v stiku z njimi: ne le, kadar jih želimo s podatki o njihovih blagovnih znamkah v naravi spodbuditi k spremembam, prek celovitih izobraževanj, ki smo jih izvajali za komunikatorje ali inovativnih team building programov, ki smo jih razvili pred kratkim. Najbolj smo veseli tistih stikov, ki prerastejo v odnose: ko začutimo, da je na drugi strani nekdo, ki ima resnično željo po spremembi in doprinosu.

Pri Gorenjski banki smo prepoznali željo po trajnostnem premiku tako na ravni delovanja podjetja kot tudi pri ponudbi trajnostnih produktov in pri ozaveščanju uporabnikov. Verjamemo, da bodo skupne aktivnosti, ki jih letos načrtujemo, obrodile prve trajnostne sadove in da bo teh v prihodnjih letih še več.

In kaj vse skupaj pripravljamo v prihodnjih mesecih? Poleg deljenja vsebin za okolju prijaznejši življenjski slog na komunikacijskih kanalih podjetja (prvega že lahko pogledate na povezavi) bomo predstavili tudi, kateri bančni produkti so bolj trajnostni. V pomladnih mesecih pa se nam lahko pridružite tudi na terenu: v Ljubljani in Kranju bomo namreč skupaj raziskovali različne alternativne trajnostne ponudnike. Več podrobnosti vam razkrijemo kmalu – spremljajte nas.