Single Blog Title

This is a single blog caption
13
Avg
2019

Kaj vedo o plastiki vaš sosed, sodelavka in frizer?

Danes me je šokirala novica, ki niti ni tako šokantna, ampak precej logična posledica našega kratkega obstoja na planetu Zemlja. Plastika zdaj že pada z neba! Očitno nam bo celo uspelo povečati količine plastike v morjih napram ribam še pred letom 2050. Bravo! Ampak, kaj pa naj naredimo? Če poznate naš portal Manj je več, se vsaj tu pa tam pridružite vrsti ‘vrečkarjev in kozarčkarjev’, ki obiskujejo zero waste trgovine, in raje popravite, preden zavržete, ste na odlični poti. Lahko pa storite še nekaj! In to kar takoj!

Ozaveščajte!

Bralke in bralci tega članka ste v veliki meri že poučeni o problematiki plastike za enkratno uporabo in se ji tudi kolikor se le da izogibate. Super! Kaj pa vaš sosed, sodelavka in frizer? Glede na to, da celo predsedniki zanikajo obstoj podnebne krize, ni čudno, da še čisto preveč, če ne celo večina ljudi misli, da s plastičnim onesnaževanjem ni nič narobe. Le preberite si komentarje pod članki priljubljenih novičarskih portalov na temo okolja. Ali pa raje ne … Raje svoj čas usmerite v nekaj precej bolj koristnega in preprostega. Izobražujte se in širite svoje znanje! Da se bodo tudi vaš sosed, sodelavka in frizer v velikem loku izognili plastičnim izdelkom za enkratno uporabo.

Niste sami

V poplavi spletnih vsebin, virov in informacij težko najdemo prave, pa še tiste so ponavadi raztresene med 10 strani Google zadetkov. Zato smo Ekologi brez meja v sklopu projekta Plastika naša vsakdanja, pripravili cel kup a) verodostojnih informacij b) na enem mestu na temo plastike za enkratno uporabo. Za tiste, ki jih zanimajo poglobljene študije, za tiste, ki so jim všeč lepe fotografije in za tiste, ki si raje pogledajo kakovostne posnetke. Ekologi v bistvu počnemo to, kar na tem mestu prosimo vse vas – ozaveščajte! Občutek je odličen – celo tako zelo, da ekipa 6 zaposlenih to počne pri nas vsaj 8 ur dnevno.

Kako?

Za trenutek preusmerite pozornost stran od teh vrstic in kliknite TUKAJ. Povezava vas je ponesla med pisane grafike in poučne foto zgodbe o plastiki za enkratno uporabo. Delite jih na družbenih omrežjih, prepričajte lokalni časopis, da pripravi prispevek na to temo, obesite plakate v šoli in službi, lahko tudi pri frizerju. Tako je, vse je na voljo brezplačno, pa še Ekologe brez meja lahko ‘okrivite’, če komu gradiva ne bodo po godu.

Če imate na voljo še natanko 13 minut in 48 sekund, vas vabim, da se odklikate do našega YouTube kanala oz. na to povezavo, kjer smo posneli in prevedli vse, kar morate o plastiki vedeti. Pri tem so nam na pomoč priskočili tudi znani Slovenci in Slovence, pred kamero pa smo se postavili celo mi sami. Tega ne gre zamuditi!

V kolikor pa vas je tema tako posrkala, da bi o plastiki radi prebirali tudi na počitnicah na plaži, pa vas vabimo na ta naslov, kjer objavljamo vsa strokovna gradiva. Košarici dobrin se bodo v kratkem pridružile še nekatere zanimive vsebine. Ker vemo, da ste zdaj že čisto zagnani in pripravljeni na ozaveščanje, pa smo na dnu strani pripravili še powerpoint prezentacije o tem, kaj se lahko zgodi s plastičnimi odpadki, ko zapustijo naša dvorišča.

Začnite danes, da ne bo jutri že prepozno!

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...