Zaglavje Podpri nas
Naj bo 2022 leto dobrih odločitev

Pred nami je supervolilno leto in leto mladih. Kar trikrat bomo lahko in moramo oddati glas za našo prihodnost, ki naj bi stala na mladih. To pa ne bo edina priložnost za glasovanje. Prav vsak dan s svojimi denarnicami namenjamo glas dobrim in slabim izdelkom, storitvam in praksam. Podprimo tiste, ki raziskujejo in ohranjajo naše okolje, podprimo tiste, ki imajo dolgoročno vizijo in povezujejo. Nekaj takih predstavljamo tudi v zadnjih letošnjih Čist-e-novicah. Hvala, da nas spremljate!

Novice
cover
Slovenski otroci in znanstveniki razkrivajo: tri četrtine vzorcev iz slovenskih rek je onesnaženih z mikroplastiko, prav vse rečne brežine so onesnažene z odpadki

8. decembra je v sklopu Meseca znanosti potekal zaključek projekta Pirati plastike - dajmo Evropa, ki je v enem letu več kot 1400 učencem in dijakom 100 slovenskih šol približal skupnostno znanost in problematiko onesnaževanja s plastiko.

Preberi več
Prizadevamo si za davčne olajšave za ponovno uporabo - podprite nas

Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj, vstopamo v zadnjo, a najbolj ključno fazo projekta Obleka naredi človeka. Raziskovalnim in komunikacijskim aktivnostim dodajamo še zagovorniško dimenzijo.

Preberi več
Občini Škofja Loka in Železniki s predstavitvijo zero waste strategije korak bližje do družbe z manj odpadki

Na predstavitvi, ki je potekala v času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, so sodelujoči izpostavili pomen uvajanja koncepta zero waste v lokalno okolje in posebno pozornost namenili prioritetnim ukrepom, ki se bodo v prihajajočih letih pričeli izvajati za doseganje zastavljenih ciljev.

Preberi več
Pazite na svoje denarnice

Pred nami je supervolilno leto in leto mladih. Kar trikrat bomo lahko in moramo oddati glas za našo prihodnost, ki naj bi stala na mladih. To pa ne bo edina priložnost za glasovanje.

Preberi več
Naravna gradnja, čistila in nega kože - brezplačni priročnik in recepti

Izkušnja, ki nam bo zagotovo ostala v spominu na 2021, je svetovanje Mateje Andreje Leskovar, ki smo ga za zaradi izjemnega zanimanja morali večkrat ponoviti, ob koncu leta pa smo za vas zbrali vse njene nasvete.

Naravna nega kože  |   Naravna čistila  |   Naravna gradnja
Osebno
Decembrske želje

Pogovori in pisanja v mesecu decembru se pogosto vrtijo okoli praznovanj in obdarovanj. Mi se temu nikakor ne moremo izogniti, saj smo preverjeno največji strokovnjaki na področju izbire in dostave daril.

Preberi več
Ne spreglejte